Dräktigheten, dag 5

Gissningsvis låter jag säga att hon är på dräktighetsdag 5, om hon är dräktig vill säga. Men mina misstankar finns. Jag känner ju min tös innan och utan eftersom jag varit med henne sedan hennes små baktassar tittade ut. Så jag måste ju medge att hon beter sig något annorlunda, och då inte enbart trötthet efter helgen. För hon har tidigare alltid sovit ikapp sig. Efterlöper gör hon ingenting. Det ser ut på henne som något "inte är som vanligt". Så jag hoppas verkligen att det tog första gången.

Åhh vad jag längtar tills jag vet. Ska man bli galen av längtan eller? Oavsett så får jag lite på magkänslan. Att hon faktiskt är dräktig. Men svårt med tålamodet som ni kanske vet. Får ta mig en dag och bygga henne en bolåda också. Får se om jag hittar lite brädor som jag kan snickra ihop till något mysigt :) Kanske jag kan få denna damen att faktiskt ha sina ungar i en låda och inte inne i garderoben. Vera var omöjlig bara...
Nej, nu är det dags för lite daglig städning. Dagsuppdateringar hoppas jag kunna hålla!

Birmakattungar väntas i Maj!

Birmakattungar väntas i Maj, om allt går som jag håller alla mina tummar och tår för att det gör! Min söta underbara och egenuppfödda SE*La Vera Vita's Annabelle Gullviva, även kallad Bell's, har spenderat helgen på en dejt! Hon fick komma hem till söta och charmerande S*Linneahuset's Apricot Lykke som ägs av Eva och Jerker Johansson i Habo. Lykke var en pojk som jag blev väldans förtjust i redan på bild. Han är inte perfekt, men vem är det! Dock tror jag att han är alldeles perfekt för min fina flicka! Det är ju trots allt kombinationen som ger det fina resultatet, inte den perfekta katten som egentligen inte finns. Friska, mysiga och kelsjuka katter ska det vara, det är mitt motto!
Lykke var ju inte mindre tilltalande när jag såg honom, dock så visste han ju precis vad det var frågan om när min löphona kom in i rummet. Han är kompakt med härligt kraftig benstomme och ett underbart huvud. Vilka små kattungar det kan komma att bli av dessa två snyggingar!
Nu är Bell's hemma i staden igen, kanske var mysigt att få ta en helg ute på landet i det underbart mysiga huset. Jag tror Eva och Jerker har de optimala läget för att ha små söta sockervaddslindade ulltussar av rasen helig birma på! Härligt hus och trädgård, och sedan den fina kattgården med värme inomhus i den lilla stugan och allt. Lite avundsjuk blev man ju!
Nu är det ju egentligen bara väntan som kvarstår. Jag hoppas innerligt att det kommer vara lika tydligt på Bell's som Vera. Vera, Bell's mamma, följde regelboken på dagen igenom hela dräktigheten och kattungehavandet. Mycket praktiskt måste jag medge. Kom inga överraskningar utan allt gick precis som förväntat och planerat. Så nu hoppas jag dotter Annabelle följer mammas exempel.
Hon är lite trött nu efter att hon kommit hem. Men håller beteendet i sig så kanske jag kan misstänka att en dräktighet är på gång. Hormonerna sätter ju igång direkt så det är inte konstigt om de blir lite hängiga och lugna. Men jag får väl bita ihop och vänta! Jag som är så nyfiken!!! Men det är ju självklart en del av det underbara med dräktigheten :D
Nu ska det bara planeras några namn. Jag har några på gång, men det brukar ju lösa sig när de små liven ligger framför en.
Än en gång tack för att jag fick komma till er underbara Lykke och hoppas alla ni som läser får en underbar onsdag!!!
Låt oss ha en gissningslek. Om hon nu är dräktig, hur många bebisar tror nu det blir. Hur många, vilka färger och vilka kön ? ;) hihi Jag tror de blir blå och blåtabbys, 3st 2honor och en hane. Nu får det vara eran tur ;)
Hälsningar Beatriz!!!

Vår

De tre först födda ur A-kullen 24 April 2011.
Helsyskonen SE*La Vera Vita's Allan Snödroppe & SE*La Vera Vita's Annabelle Gullviva
Lika som bär?! Eller hur!! Foto: Maria Silén
SE*La Vera Vita's Allan Snödroppe - Foto & Ägare: Maria Silén, Stockholm
Sedan kan jag inte låta bli att ladda upp en bild på lilla Liten, som inte alls är liten längre!
S*Lundåsen's Hyacinth börjar bli en stor tjej med massa vacker päls, fina blå ögon och bra markeringar.
Pälsen ser inte heller ut som en liten hottentott som på bilden utan slät, fluffig och fin. Hoppas på att domarna tycker om henne lika mycket som jag. Jag är förälskad! Och då ska vi inte tala om hennes personlighet och temperament. Sikken katt! Underbar!!
Nu är det verkligen vår i Sverige. Det har varit strålande sol mestadels hela dagen, dock har det blåst en hel del. Det märktes inte minst när jag skulle köra in en skottkärra halm till hästen. Fick i princip slänga mig över skottkärran och samtidigt putta på för att komma in i stallet med några halmstrån kvar. Men annars har det varit riktigt gott väder. Inte direkt kallt trots den starka vinden. Katterna verkar vara nöjda med livet och det känns ju verligen att även de har lite vårkänslor. Kanske man skulle ta sig en tur ut till Orust så de små får sig en liten promenad utomhus i långlina eller hundgården om jag lyckas fixa till taket. Men oavsett hade det nog varit mysigt att få komma ut en sväng för de små, är det lika fint väder imorgon får de nog sig en tur på innergården mina småttingar.
Bell's hon lurar mig hela tiden, känns som om hon ska börja löpa när som men sedan verkar det som om det klingar av igen. Men det är allt på gång det är ju ingen tvekan om saken. Nu har hon även börjat rulla sig på mattan som en liten rulltårta och har gått runt och småmjauat hela dagen. Så det är ju i alla fall nära nu. Längtar så till den där känslan när man inser att de faktiskt är dräktiga vid tre veckors ålder. Kommer bli urmysigt med bebisar hemma igen.
Jag har inte helt bestämt mig för vilka utställningar de blir, men åtminstone en vore kul så att Vera förhoppningsvis kan få sitt sista cert och championtitel. Och lilla Liten skulle få komma ut på sin första utställning. Skulle vara spännande att se vad hon kan prestera mot de andra små brunsköldpaddorna där ute :P
Dags för sängen i alla fall, det bär av till stallet imorgon. Ska rida två hästar imorgon så blir lite extra motion. Perfekt för att minimera fettdepåerna som samlats på kroppen efter den hårda vintern ;)
Ha de gott alla där ute :D

Birmakattungar planeras födas i Juni månad!

Kattungar planeras mellan
Linéahusets Apricot Lykke, SBI e21 & SE*La Vera Vita's Annabelle Gullviva, SBI a





Jag hoppas att min tös kommer i höglöp snart så att hon kan åka iväg på dejt till snygga Lykke hos Ida's Birmor. Går allt som planerat väntar jag att kattungar dimper ned någon gång i Juni-Juli. Tror att det kommer bli fina bebbar med bra bredd och vikt. Som synes så har både mamma och pappa härliga breda huvuden, små öron och snygg look. Jag tror det kan bli en rikgtigt fin kombination!

Nu blir det bara att vänta och se! Jag kommer skriva mer när det börjar hända grejer!!!

Ha de gott i vårregnet!

RSS 2.0