Kattungarna

Kattungarna är snart 4 veckor, imorgon! De är så otroligt söta de små kottarna. :) De bor numera i köket istället för sovrummet. Där kan de få springa fritt, för springer de gör dem! Full fart är det redan på de små. Väldigt sociala med, kommer man in i köket så ska det busas och de klättrar upp i knät direkt. Busbarn <3 Vad jag älskar dessa underbara kattungar <3 
 
 
 
 
Bilderna är ifrån i tisdags. Men ska försöka ta nya bilder på de små snart igen. De växer och utvecklas så man knappt hinner med ju! Underbara helt enkelt! <3 

19 dagar birma bebisar

Kattungarna är nu 19 dagar gamla och växer och utvecklas. De har redan börjat tjuvsmaka på mamma Bell's blötmat. Så snart äter de väl mig ur huset! För det gör redan Xindra, så kan lika gärna säga att jag har fem kattungar och inte bara fyra. Bell's tar ju hand om Xindra med som om hon vore hennes bebis också... en missfärgad, randig stor bäbis ;) Söta Bell's som är så snäll mot lilla Xindra som Ä L S K A R att leka :) Nu har alla barnen helt öppna ögon och börjar promenera runt. De har fått en liten liten inhängnad utanför bolådan där de kan promenera och där matskålarna står för den dagen de tycker de känns lagom att börja smaska lite mer. :) Bara en tidsfråga innan de springer omkring i sovrummet. GULLE-ULLE-BARN!!! :D  
 
 
 
 
 
 
                                         SE*La Vera Vita's Castella
 
 
 
SE*La Vera Vita's Casall 
 
 
 
SE*La Vera Vita's Candid

 
 
 
SE*La Vera Vita's Cossette
 
 
 
Underbara barn <3 

Fotografi brittiskt korthår

Min lilla Xindra fick agera modell framför kameran och så duktig hon är. Hon vet precis hur hon ska agera framför kameran. Inte så konstigt att hon är linslus när hon älskar att få vara i centrum <3 Nedan är resultatet, skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om mina foton <3 
 
Hoppas ni tyckte om dem!
Kram 

Kattungarna 2 veckor, 12/4-13

Kattungarna fyllde 2 veckor igår och idag fick jag laddat kameran och tagit några nya bilder. Tyvärr hann det bli mörkt ute så kvaliteten är inte den bästa på fotona, men söta är barnen för det. Någon blixt vill jag inte använda eftersom ögonen är alldeles nyöppnade. Så här kommer lite bilder på 15 dagar gamla små birma-barn <3 njut! SE*La Vera Vita's Castella, SBI b 
 
 
SE*La Vera Vita's Casall. SBI n
 
 
SE*La Vera Vita's Candid. SBI n
 
 
SE*La Vera Vita's Cossette, SBI n

Imorgon är det söndag och det blir dags för en tur ut till Mollösund för min del. Ska passa på att städa av bilen och få lite annat gjort med. Hoppas alla får en trevlig söndag.
Fortsatt trevlig helg! 

Kattungarna 12 dagar!

Nu är kattungarna 12 dagar gamla och de är så otroligt söta "mina" bebisar. Jag har dock börjat gilla Castella mer än Cossette ...hm Tror kanske det blir en choklad i familjen...eller? Svårt det här! Det är roligt att det redan finns intresse på kattungarna och allt jag hoppas är ju att de ska få underbara hem där de skäms bort bara hälften så mycket som de gör här hos mig. Mina katter är ju mina barn! :) 

Idag är det en underbar dag här i Göteborg. Solen skiner och jag, Sandra och lilla britt-tösen Xindra satte oss i solen en timma och njöt. Xindra tyckte det var läskigt och var väldigt missnöjd tills hon kom på den fantastiska lösningen. Krypa in innanför jackan! Så där låg hon medan jag solade, hon sov och jag såg väl lagom gravid ut! Men mysigt hade vi det. Hon somnade så gott att hon låg där innanför jackan på rygg och snarkade ;) 

 
Nu dagsfärska bilder på knoddarna!!!! 
 
SE*La Vera Vita's Castella-  Hona, SBI b 
 
 
 
 
 
SE*La Vera Vita's Casall- Hane, SBI n (Han kan inte ha munnen stängd, det är bara så! ) :D 
 
 
 
 
SE*La Vera Vita's Candid- Hane, SBI n
 
 
 
 
SE*La Vera Vita's Cossette- Hona, SBI n
 
Det var inte Cossettes bästa fotodag idag. Hon hade ingen lust. Bad hair day kanske? Men så söt hon är
och jätte fina och tydliga sockor och kilar har hon :) Fina är alla mina mysbarn! 
 

Hoppas ni alla får njuta av solen nu! 
 
Kramar från mig, Dan och alla de fyrbenta! 
 
 

Min britt - Xindra :)

 
Min lilla britt som växer lite huller om buller. Men söt är hon! Helt underbar katt bara! Kelig, sällskapssjuk, busig, nyfiken, glad, pratsam...fantastisk liten tjej! 

Kattungarna 10 dagar !

Nu är bebisarna 10 dagar gamla och jag tror faktiskt det är tre stycken brunmaskade och en chokladmaskad. Alla fyra är så underbart fina. Skulle vara speciellt roligt om någon som är utställningsintresserad skulle vara intresserade av kattungarna. Speciellt hanen Candid som jag är så kär i! Skulle vara så roligt om han hamnade hos någon som gillar att ställa ut! Nu lite dagsfärska bilder på kattbarnen!                                                             SE*La Vera Vita's Castella - Choklad 
SE*La Vera Vita's Casall - Brun
SE*La Vera Vita's Candid - Brun 
SE*La Vera Vita's Cossette - Brun 




 
Ha en fortsatt trevlig vecka ! 
 
 
 
 
 

Bebisarna växer <3

Trött mamma Bells <3 min älskling :) 
Bebisarna växer och de börjar öppna ögonen, man kan bara se tendenser på att ögonen ska öppna sig visserligen. Det förutom på Candid som snart har helt öppna ögon, duktig grabb! De är så underbart söta att jag vill smaska i mig alla fyra! De är så söta och charmiga! Mamma Bells tar väl hand om de små och är mestadels ganska trött men har faktiskt börjat busa lite med Xindra! Bara bra det för Xindra har full fart mestadels hela tiden. Leka är livet! 
Troligtvis är tre av fyra bruna? Men Castella är jag inte säker på än. Tur att det inte är någon brådska! Färgerna blir ju tydligare hela tiden :) Dem är små praliner hela högen <3 
SE*La Vera Vita's Castella - Hona. Ser ut att bli blå ..eller choklad kanske?
 


SE*La Vera Vita's Casall - Hane. Brun grabb 


SE*La Vera Vita's Candid - Hane. Även han brunmaskad


SE*La Vera Vita's Cossette - Hona, brunmaskad 
Minikilar på minikatt <3 söt tjej :) 

Mina söta barn växer här hemma och snart ser ju alla. När de får ögon blir de ju "riktiga" katter som kan se och utforska världen :) 
 
Ha de gott <3 

Kattungarna 6 dagar

Nu är kattungarna 6 dagra gamla och färg och teckning syns mer och mer. Än vill jag dock inte säga med säkerhet vad det blir för färger men har mina misstankar. Det ser även ut att bli fina sockor och kilar än så länge, men det syns bättre när deras fäger blir starkare. De blir allt mer livliga och ålar omkring inne i bolådan alla fyra. De går upp i vikt och verkar må bra. :) Imorgon fyller de små krabraterna 1 vecka! nu lite bilder! 
 
Som det ser ut nu tror jag faktiskt att det blir Cossette som stannar i katteriet. Hon ser ut att bli brunmaskad, vilket jag önskar. + att hon har fina markeringar som det går att se nu. Hon verkar utvecklas fint så vi hoppas den tjejen. Inte bestämt mig till 100%. Jag kan ju alltid ändra mig ;) Grabbarna utvecklas också fint, Casall ser också ut att ha fina markeringar medan Castella och Candid är lite ljusare, så vi får vänta några dagar till. :) 
 
Snart är det helg, en dag kvar så! 
Tjingeling
 
 

färger

Nu börjar man kunna se färgerna på de små och även lite lite lite svagt hur sockor och kilar kommer bli. Går inte att säga än, men den ena honan ser ut att ha fina kilar i alla fall. Idag for vi en sväng till ullared men hittade inte jätte mycket...vilket är en lögn för där fanns mängder med saker jag ville köpa, MEEEEEEEEN...man ska ju tänka på ekonomin också. Den lilla återkommande detaljen. Oavsett hade vi både roligt och trevligt och hittade en del småsaker att ta med oss hem. :) Imorgon är en ny dag med jobb så nu ska jag faktiskt dra mig åt sängen! Imorgon hoppas jag kunna ta lite fler bilder och ladda upp på de små! God Natt! 

....och min brittiska korthår <3

Xindra, min lilla tös blir 4 månader imorgon onsdag. Hon växer så det knakar och allting växer lite huller om buller. Men söt är ju kickan i alla fall. Sedan börjar hon även vänja sig vid att det är små kattungar här hemma. Men dem är ju ÄCKLIGA! <3 Kanske hon vågar sig på att leka med de små när de blir äldre, för bus det finns det gott om hos denna lilla fröken! 
 
På tal om kattungar! kika gärna in på www.beatrizbirmor.n.nu för information om bebisarna, bilder på mamma och pappa till kullen och annat som kretsar kring min uppfödning. Inte minst så finns det även kontaktinformation på hemsidan !


Kattungarna 4 dagar

Nu har kattungarna blivit hela fyra dagar gamla och alla går fortfarande upp i vikt precis som de ska. Har tagit fram nappflaskan och modersmjölksersättningen för att se om de är hungriga. Bells första kull var ofta hungriga och matades extra av mig och Dan flera gånger om dagen då Bellan själv var ute och velade mest och inte riktigt förstod att det var hon som skulle ta hand om barnen och inte vi människor. Hon tyckte de var mycket trevligare att strosa runt som ingenting hade hänt och mata dem då och då. Men men, det är ju sådant man får vara beredd på när man tar kullar. Det blev mycket nappflaskmatande den första tiden, men snart så förstod hon vad som skulle göras och det blev ju fem underbara och stora fina katter av dem kattungarna också! 
Den här kullen tar hon hand om till punkt och pricka som en människa tycker att mamma katt ska ta hand om dem. Hon födde dem på precis rätt ställe där jag hade bäddat och hon ligger nästan konstant inne i boet och matar barnen. Sedan äter hon som en häst också. Det är ju skönt eftersom risken finns att bebisarna annars suger ur allt ur stackars mamma katt :) Men Bell's vill hålla hullet uppe så hon äter gott. 
¨Ska bli spännande att se om kattungarna blir bruna allihopa. Tänker jag efter är det väl inte omöjligt att de kan bli blått med? Jag är väl ingen expert på genetik men om mamma till kattungarna är blå och bär lila(sköldpadda) och blåtabby bakom sig + blått och creme i nästa led.... och pappa är brunmaskad men har choklad och sedan även han en lilasköldpadda som mormor... Det måste väl innebära att det inte är självklart att alla bebisarna blir bruna? Eller? Det väntas ju att se, men menar mer att ur genetiskt synvinkel så kan kattungarna även bli blå,lila eller choklad utöver brunt... Sedan att den procentuella chansen är olika stor eller till och med väldigt liten för vissa färgutfall är en annan sak. Nu har jag inte fått bruna kattungar tidigare utan bara blått, lila och creme +paddor/tabby. Så kanske svårt att avgöra. Men jämför jag med bilder på nätet tycker jag mina ser något ljusa ut för att vara bruna? En är betydligt ljusare på öronen och nosspegeln (Castella och även Casall) än vad de andra är i alla fall. Tiden kommer ju säga sitt, men nyfiken som jag är kan jag inte låta bli att spåna igenom genetiska möjligheter för olika färger. Skriv gärna vad ni tror och/eller om ni har erfarenhet av brunt och vet hur det yttrar sig på 4 dagar gamla kattungar. Genetik är roligt! Nu bilder på de små underbara! 

 
Ha en fortsattt trevlig tisdagseftermiddag! 
 
 

RSS 2.0