26 dagar


Fina Bells är defenetivt dräktig om hon då inte lurar mig med extrem skendräktighet. Men det har jag svårt att tro. Tuttarna är rosa och har även blivit något större reda. Jag kan även se en tendens till att pälsen börjar lossa runt omkring. Förutom det så går hon sakta upp i vikt. Hon äter oss ur huset, eller lägenheten kanske rättare sagt. Men hon får äta precis så mycket som hon önskar, för snart så kommer det vara småttingar som suger ur henne all näring. Så lite fett får hon allt ha att ta av. Jag tror mig kunna känna små små ojämnheter vilka skulle kunna vara de små bebbarnas "valnötsstadium". Alltså de är små som valnötter och ligger nu i fosterblåsor. :) Jämför med mamma Vera och det verkar som det är något annorlunda inne i Bells mage. Men man måste ju känna väldigt försiktigt så det där med att man ska kunna räkna dem låter jag tiden berätta. De ska ju trots allt komma ut om inte allt för länge och då är det betydligt mycket enklare att räkna ! Oftast räcker en hand också så det ska till och med jag klara av som annars är helt kalas-kass på matematik. :) Men för mina ovana fingrar så ligger där minst 2 två i alla fall ;). Men med tanke på viktuppången finns nog någon mer. :)  Inga garantier på min fingerkänsla, bättre att gå på magkänsla och gissningsvis trillar de nog ned 4 st enligt mig... de flesta gissar 5 ännu en gång. Men det är väl för mycket att hoppas på?! Fast Bells är ju en superkatt som verkar ha produktivitet i generna ;) 
Nä du är det dags för att sova. En ny vecka med jobb, häst och vän + kusin står på schemat. Så blir en fullpackad vecka igen, men det är bara skönt. Då går timmarna snabbare tills min älskling kommer hem. Sedan så kan jag därmed räkna ned dagarna till min lilla britt-tjej kommer hem också. <3 Längtar så! Sedan kommer det kattungar sista mars ungefär. Så spännande, härligt med händelserika tider! <3 
S*Björkkullen's Silver Xintra (Bilderna är från uppfödaren.)
En bild från när hon var ännu mindre :) söt liten kicka <3 

Brittiskt Korthår <3

 
En till bild på Lilla flickan <3 Snart kommer hon hem! :) Dagarna går fort <3

Ny katt i familjen

Nu har jag äntligen hittat en tjej jag letat länge efter. Jag har hittat en svartsilvertabby - Brittiskt korthår. Har alltid, sedan jag var liten älskat den färgen och tyckt dessa katter är otroligt vackra!      
 
Så nu kommer hon flytta hem till mig och Dan den 2a Mars :). Tro inte jag kommer sluta med mina birmor. Dem ligger varmt om hjärtat. Men tycker det är spännande att kombinera mina vackra vita birmor med lite ny färg och form här hemma. Kommer bli så roligt, det är även en helt ny kategori som dessa katter ingår i så de kommer inte ens att konkurera mot varandra, så det kan ju inte bli bättre. 
Längtar så på att få hämta henne, sedan längtar jag även till Bell's får sina småttingar. Framför allt önskar jag kunna se tecken på att hon faktiskt är dräkig. Mer fysiska tecken... personligheten är ju inte den samma så hon är troligtvis dräktig, men det är för tidigt att säga eftersom det inte går att se något på fröken än. Äter mängder det gör hon i alla fall. Så de e ett gott tecken. 
Nu kommer snart min andra hälft hem och då ska det mysas till. Både en vecka med kalas för kusinen och alla hjärtans dag. Kommer bli en bra vecka hoppas jag. Rida ska jag också göra, fina lilla Mozart. Mycket som händer i veckan. Inte bara jobb utan även annat. Mestadels bara roliga saker så det är ju inga problem. 
Hoppas jag snart kan bjuda på fler bilder av den nya lilla prinsessans som kommer riva vårat hem under sina busigaste månader. :) Så snart hon landat hemma i lägenheten kommer kameran gå varm. Vid det laget ska jag nog kunna säga med säkerhet om Bell's är dräktig eller inte. Det här blir helt klart en händelserik vår. Helt underbart. Jag måra vara en "Crazy Cat Lady" men jag älskar det! <3
 Hoppas ni alla har haft en underbar vecka, trevlig helg och jag önskar er alla en härlig kommande vecka också! Nu så säger jag god natt för idag! 
             

Dräktig dag 13

 
 
Idag har Bells varit dräktig i 13 dagar, förutsatt att parningen tog sig såklart. Så dagarna går fort. Det tar inte så lång tid ändå. Hon ska gå 9 veckor och på tisdag är det redan 2 veckor sedan hon åkte iväg på parning. Det vill säga att det endast kvarstår 7 veckor egentligen. Tiden går så oerhört fort så snart dimper de säkert ned en hel bunt med bebisar innan vi ens hunnit inse att hon är dräktig. 
 
 
Blir nog söta barn de här. Nu sitter jag och håller alla tummar jag har för att det ska bli en fin hona som jag kan behålla i avel. Det blir troligtvis mest eller enbart brunt, kanske blått. Enklare färger att urskilja markeringarna på tassar och annan teckning med, så hoppas att det går att se tydligt och att det blir ett par riktigt fint tecknade småttingar i den här kullen. Jag har även lite namn på g, så hoppas några passar de små som kommer till världen :) 
 
Nu är det dags att slänga sig i soffan och tror bestämt jag ska ta mig lite av gårdagens hemmabakade chokladkaka med rivet apelsinskal och apelsinsaft. det med lite vaniljglass till. Så ska nog kvällens tv-tittande bli lite extra trevligt. :) Mina små flickor ska också få lite kvällsgott. Gäller ju att de får lite extra hull om möjligt innan kattungarna kommer ut och suger ur all näring. Ju mer att ta på desto bättre :) 
 
Ha de gott! 

RSS 2.0