Måndag igen

Nu var det måndag igen, och om jag inte räknat fel så är kickan dräktig i dag 37. :) Spännande de här! Själv har jag lyckats skaffa mig ett blått finger och funderar om det kan ha gått sönder eftersom de gör VÄLDIGT ont. Men det är ju inget att göra för de, fingrar läker bäst av sig själva. Hade dock varit spännande att veta vad det var som hände mitt stackars finger...
Liten utbildningshoppning han jag med också under lördagen. Gick helt ok i alla fall, så inte missnöjd.
Väntan är nästan olidlig nu, vill att det ska vara slutet på Maj snart så jag får se de små bebbarna :)
Tungan rätt i mun. Jag och Bono Lalan. F. 2006

Tjock

oooh...hon börjar bli rund. Snart är majmånad här och i slutet väntas de små liven trilla fram ! wiiieee längtan är enorm!

Tvättdagar är fula dagar...

Rosa tutte, ännu större nu :)
Dagarna går och allt närmar sig mer och mer. Tiden går snabbare än vad man tror! Dagen påbörjades med vetskapen om att jag hade två tvättider innbokade. Så det var bara att sätta igång. Massor av tvätt och bristande tid. Tvättmaskinerna är klara efter 40, alternativt 60minuter. Värdelöst. För det är inte mycket man hinner göra på den tiden inte! Jag drog i vilket fall ned till vårdcentralen och fick mig lite antibiotika utskrivet. Fast vad hjälpte det när det tog över en timma att få det klart och sedan så låg jag hemma med hemska smärtor och blod i urinen i 3 timmar ändå. Äntligen börjar de lätta lite...
Men blivande mamma katt mår fint, dock en liten kräkning idag. Men illamåendet kommer inte ens katter undan. Stackarna! Fast det var nog snabbt glömt. För tjejerna fick sitta ute i lina på innergården idag och oooh vad spännande. De var så nöjda där de gick och tuggade gräs och nosade på buskarna. :) Men efter 20min utan mig så saknade de mamma och sprang glatt in och upp två trappor till sitt trygga hem!
Jag lyckades kämpa mig in i djurbutiken å handla lite babycat torrfoder och royal canin's +12 våtfoder till Bell's...de fanns inte bäbisfodret i våtform. Men +12 är riktigt bra och luktar tydligen lite extra gott fick jag veta när jag talade med säljarna på Royal Canin's stånd på utställningen i Frölunda förra året. Fodret ska också vara välanpassat för att den äldre katten lättare ska hålla vikt och hälsa, vilket även hjälper den yngre katten med extra behov. Så det ska nog fungera bra. Age +12 torrfoder äter de väl här hemma i alla fall, och de gjorde underverk på mina små... dock tappade de aptiten när min mista tjej gick bort..men nu börjar de äta fodret bättre igen!
tingeling

Kattungar, ljuvliga kattungar!

Sakna sommar och kattbebisar! Nu är det förhoppningsvis på gång igen. Sista maj, början på juni hoppas vi det ramlar ner några vackra välskapta kattbebisar. Längtan är enorm. Hennes tuttar är stora och rosa som som geléhallon. Tror nog allt att det kommer en mage snart också ;) veckorna går ju galet fort. Så det dröjer nog inte länge förrän en liten kula visar sig på lillans mage :)
Så nyfiken på hur många det blir. Spännande till tusen! Sover som en gris gör hon, och kelar sönder mig när hon är vaken. Så hon vet allt att något är på gång!
Dags att städa undan lite här hemma så bär det av till stallet och jobbet!
Tjingeling!

Dräktig!

Nu är jag nästan helt säker på att hon faktiskt är dräktig. Det måste hon vara. Inga tendenser till löp och ett helt gäng med rosa tuttar har kikat fram nu. Så jag hoppas verkligen på att det betyder att det kommer små bebisar med storken längre fram. Är så nyfiken på vad det kommer att bli för kön, färg och antal. Har redan kommit på en bunt namn jag ska använda till de små när de kommer. Fast de namnen ska vara hemliga fram tills de är födda! Får dock se om jag själv kan hemlighålla det hela.. Är så nöjd över namnen på mina potentiella småttingar.
Just i det här ögonblicket är lyckan stor här hemma, det är nämligen fullt ös igenom alla delar av rummen. De har totalt flippat. Men gott är ju det att de kan roa sig och få rört på sig ordentligt ibland. Vädret lockar inte direkt för någon promenad. Får vänta ytterligare innan solen kommer fram igen så att mina kissar kan få komma ut på innergården å mysa.
Nu är det dags att ta tag i saker så får jag uppdatera med lite nytt igen. Kanske någon bild på de små hallonrosa tuttarna.
Ha en bra onsdag!

Bono Lalan

Min Bono Lalan, en riktig liten gosehäst :D

Onsdag...

Snart är det påsk, så ett litet påskkort skadar ju inte. Den här bilden är väl påsken i all ära, eller vad tycker ni?
Dagarna springer iväg... tur är väl det. För tiden gör det lättare att acceptera det som hänt. Mina andra två små flickor verkar mer och mer komma tillrätta trots tomrummet. Det märktes att de saknade hennes närvaro, men de förstår nog mycket väl vad som hänt. Djur förstår mer än vad vi många gånger tror. Jag tog mig lite extra tid uppe i stallet med min häst, det lättade många tankar. Han är bästa terapin i världen, är så lycklig att jag har honom!
Bell's gör mig dock galen med allt sitt kel. Så kanske att det är hennes sätt att berätta att något är på gång i hennes lilla mage? Hon har ju inte ens visat tendeser på att komma i löp igen, så nu hoppas jag verkligen på att det blir små söta, vita små troll. Efter all den otur som drabbat mig de senaste dagarna kan jag inte annat än hoppas på lite tur!
För vem kan motstå en sådan liten skumtomte?
Kan man bli annat än kär! De ser ju ut som små apor! Som jag saknar att ha sådana hemma och jag håller alla tummar jag har för att de ska komma lika fina och välskapta barn som dessa! Vilken härlig kull! Det var alldels för länge sedan sist. Snart blir det väl dags att leta hane till Vera, det eftersom sommarens planer för Liten gick i kras. Så nu får det omplaneras lite. Några förslag på fina hanar kanske??
Kramar till er alla!

Saknar dig




Saknar dig Liten, kommer alltid sakna dig...




Liten 3,5 månader

Vila i fred älskade Liten, du är för evigt min änglavakt. Jag litar på dig...

Min underbara och evigt älskade S*Lundåsen's Hyacinth, kallad Liten, gick den 2e April 2012 bort från oss. Hon vandrar nu i tillsammans med alla de vi minns. Bland sockervaddsspunna molntäcken, vitsippstäckta marker och kristallklara sjöar vandrar hon i evig lycka under den eviga solens ljus. Hon kommer vaka över mig och mina katter, hon ska alltid finnas med. Jag tror att hon ligger kvar på sin favoritplats, osynligheten själv, med bländande och fjäderbeklädda vingar, så som den ängel hon alltid var. Hon sitter nog vid min sida när jag sover, vidrör min hand...kanske är det därför jag vaknar om natten med tårar på min kind men en värmande känsla i hjärtat. Inget på vår jord är för alltid, men minnet och själen lever kvar i all evighet...
Mina andra små älsklingar börjar återgå till vardagen, även de visste nog vad som väntades. De var också nere och betedde sig konstigt... så nu är det svårt att avgöra om Annabell's extrema tillgivenhet beror på små liv i hennes mage, eller av saknad och tröst efter Liten. Jag får hoppas på båda, att nya små liv kommer till världen. De kommer i sådana fall döpas i Litens minne, änglakatten som visste hur man spred lycka.

Jag kommer nog fälla en och annan tår i saknad, men får intala mig själv att hon aldrig släpper mig ur sikte. Hon litade på mig, ville vara nära. Hon älskade min trygga famn, och där fick hon ta sina sista andetag. Det är något vackert över döden, något händer i kroppen på oss som stannar kvar. Tror inte det bara handlar om känslor, utan något vi aldrig kommer kunna förklara. Det vackraste av allt är aldrig meningen att vi ska förstå, det kommer förbli livets eviga gåta utan svar. 
Vera & Bell's är välmående små liv, dags att försöka glädjas åt dem. Jag kommer skämma bort dem med hela mitt hjärta, och inte kommer jag skämmas för det! Livet har ett skrivet slut, så låt oss skapa den vackaste av historier på de sidor vi blivit tilldelade. Varje sida är en dag i deras liv, så var rädd om dem. Dagarna är räknade tills de återvänder till den där platsen så långt borta, men ändå så nära. Älska till överflöd, de är våra små värda!
/ Beatriz

RSS 2.0