Mest underbara små Birmaungar! <3

De närmar sig snart fem veckor galningarna. Det blir bara mer och mer spring i benen, men de utvecklas också på alla sätt och vis. Alla fem har lärt sig äta mat, både blötmat och torrfoder för bäbisar! De är så snabba och lättlärda! Fantastiskt att se! De har nu alla lärt sig gå på låda, även om det kan ske en liten olycka någon gång... Men de är ju bara små bebisar ju!
De äter ju den vanliga RC Baby Cat Ultra soft och torrfodret RC Kitten Weaning. Jag har dock fått reda på att Royal Canins Weaning foder är samma som deras Baby Cat 34 ... Skillnaden är bara den att WEANING säljs som veterinärfoder...
Dock bör man dra sig till en butik där de säljer veterinärfoder då Royal nu delar ut testpaket för både Kitten Weaning och Growth! 320g av varje helt gratis. Klart värt ett besök, framför allt om man ändå har vägarna förbi :) 
Nu måste jag ju bara väga ungarna så jag får med deras vikt för dagen när jag håller på att skriva! (Vikt Kommer!)
  1. Alva Vikt:
  2. Alvin Vikt:
  3. Allan Vikt:
  4. Amalia Vikt:
  5. Annabelle Vikt:
Och så de självklara bilderna!
Alva - Kan det vara en prinsessa som jag har här hemma?!
Fast alla är prinsar och prinsessor <3 :)

4 veckor idag, matdebut!

Som tiden rusar, redan en månad är de små gullungarna. De flyger och far igenom rummet nu mera. Dock lite fulla ser de ut, men det hör nog till att vara rund under tassarna när man precis lärt sig skutta omrking. Mat har också fallit de unga damerna och herrarna i smaken. Royal Canin's babymat slickades med god aptit av allihopa. Hungrigast var utan tvekan minstingen Alva som åt som om hon inte skulle få mat det närmaste året. Hon har varit först med allt den lilla fröken. En riktig liten cooling! Tycker inte direkt att det är någon som verkar svag eller utanför i kullen. Alla är posetiva och framåt. Äter ordentligt och går jämt upp i vikt. Vera kämpar på med vikten även hon, dock är det några små krabater som suger ur henne all näringen igen! Men Vera ger inte upp så lätt!
Har inte vägt dem idag, ska göra det nu innan jag lägger mig. De sover så sött så kan inte med att väcka dem ur sin skönhetssöm bland rosa små birma-moln! :)
Lite bilder blev det allt under deras lilla busstund tidigare idag. FULLT ÖS MEDVETSLÖS! Den attityden hade framför allt Amalia som hoppade på allt och alla som om hon vore en dinosaurie! Gullunge!
Nu lite bilder! Åter igen så kan jag meddela att jag gärna tar emot intresseanmälan på de små liven. Skriv angående vilken kattunge ni är intresserade av och berätta om er själva. Jag svarar så snart jag kan. Vid intresse maila med fördel till [email protected]

Kattungarna säljes enbart till sällskap och/eller utställning.
Å nu var vikten färdig också! + färg gissningsvis.
  1. Alva Vitsippa Vikt: 385g Färg: Blåsköldpadd
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 410g Färg: Creme/Cremetabby
  3. Allan Snödroppe Vikt: 456g Färg: Blåtabbymaskad
  4. Amalia Tussilago Vikt: 422g Färg: Lilasköldpadd
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 501g Färg: Blåtabbymaskad
Jag önskar er alla en ny trevlig vecka! Puss och kram från oss alla!

Snart fyra veckor mina vildingar!

Usch, har varit borta sedan i onsdags och det känns som de växt som bara den! Nu får de till och med ta korta upptäcksfärder i sovrummet. Mycket spännande och mycket bus blir det. Vera är lite trött på de små emellanåt. Men det är väl så det ska vara... Snart smiter de väl ut ur sin lilla bohåla och då är det väl dax att låta de små springa lite mer. Lilla Alva började till och med äta av Veras bäjbi-blötmat! Hon är först med allt den lilla fröken. Ett sådant charmtroll hon är. Hela huvudet var fullt av kattmat efter smakprovet... SÖT!
Vikt för dagen!!
  1. Alva Vitsippa Vikt: 362g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 403g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 439g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 404g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 475g
Nu bilder på mina små barn!
Trevlig helg från oss på Tången!!!

Kattungarna 3 och en halv vecka!

De växer så det knakar, knappt så jag hänger med. Underbart att se de små hur de utvecklas och det ser ut som om det blir lätt att se skillnad på de nu busiga ungarna. De promenerar för fullt i kattbot och tycker det är gör spännande att komma ut på vågen för då kan man gå iväg på upptäcksfärd! Underbara är de allihopa. De ser ut att vara kloka små rackare! Varit på semester i Spanien därav frånvaro på bloggen. Men mormor och morfar fick ställa upp som barnvakt och se till att de mådde fint.
Nu några charmiga bilder!
Lovar försöka vara mer aktiv igen! Nu när de börjar bli så underbart söta! :)
Trevlig dag under regndropparna !!!!

Kattungarna 2 veckor!

Nu kommer 2 veckors bilder! :)
Så fina de är allihopa
<3

Älsklingarna växer så det knakar! Fina birma-bebbar!

De växer så det knakar de små, och de går upp i vikt så fint! Tre av fem har nu öppnat ögonen i princip helt så de börjar bli så fantastiskt söta. De får en helt annan personlighet nu när man kan se deras ögon! Nu ska vi fatta oss kort och slänga fram deras kvällsvikter för dagen och sedan fina bilder på de små som är så vackra att man smälter. Först med att öppna är lillan Alva som är minstingen är snabbast med att få se världen!


6 Maj
  1. Alva Vitsippa Vikt: 205g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 243g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 241g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 232g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 271g

















Sötast är mina bäbisar!!!!!

Älskar er alla!

Kattungarna öppnar ögonen!

Idag är en stor dag. För just denna dag idag, så har kattungarna börjat öppna ögonen så smått. Inte nog med att de öppnar ögonen, utan jag har upptäckt att det nog blir en sköldpadda i kullen. Lilla Alva! (Se bilden ovan, närbild på Alvas nos) Jag tycker det är så fint, om de fortfarande har mjuka kontraster. Men sköldpadda blir det. Gissningsvis en blåsköldpadda. Kan lika gärna bli lilasköldpadd, men ja. Det är som sagt bara en gissning. För att skapa en uppfattning av kullen så sätter jag nu eventuella färgen bakom namn och vikt i listan. De färger har inga garantier än och kan ändras allt eftersom. Men en liten hum känns det som jag har :)
2 Maj, 19:00
  1. Alva Vitsippa Vikt: 164g         Färg: Lilasköldpadd/blåsköldpadd
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 198g          Färg: Créme, Créme-tabby
  3. Allan Snödroppe Vikt: 194g Färg: Blå, Blåtabby
  4. Amalia Tussilago Vikt: 181g Färg: Blå/lila, Blå-/lilatabby, Blå-/lilasköldpadda
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 214g Färg: Blå, Blåtabby, Blåsköldpadd



Lilla Amalia är den som just nu är mest osäker. Hon har lite mera grått än exempelvis Alva, men ändå är hon väldigt ljus. Så det är blått eller lila som gäller med eller utan tabby/sköldpadd i. Spännande det ska bli att se hur de utvecklas i sina färger! Nu lite bilder på de små. Kommentera gärna och ge er egna uppfattning om färgerna!







Vilka fina barn jag har :D

Några få bilder på Vera och Oncan, min Maine Coon flicka känner sig nog lite bortglömd.
Hon är ju vacker som en dag, en riktig liten lokatt!





Trevlig kväll!!!!!! Önskar en djurälskare!

<3

Vera - Mamma vill också vara i centrum!

Vera måste också få vara i centrum lite. Därför tänkte jag lägga upp lite bilder på henne från ett år tillbaka och framåt. Lite varierande bilder med mysiga motiv. En liten docka är hon. Min älskling!
Go Kväll gott folk!!!

Birmabäbisarna en vecka!

Så söta mina små kattbarn. De växer och de blir lättare och lättare att se skillnad på alla. Cozmos är fortfarande lika kär och omhändertagande. Oncan lär sig också. Hon tycker fortfarande de är något läskiga. Man kan ju inte så noga veta om de plötsligt skulle säga PAAANG så skulle den där lilla vita saken plötsligt förvandlas till en enorm isbjörn eller något liknande! Det kan ju inte Oncan veta! Först fanns det inga, sedan plötsligt en dag så låg där en bunt med vita krälande ting. Klart att hon blir rädd! Hon har aldrig sett något sådan förut i sitt liv!
Jag lyckades stappla mig iväg till min älskade lille häst idag. Brorsan travjobbade lite. Kan ju inte rida ännu på grund av mina dumma bäckenfrakturer :( Men sådant är livet. Får försöka vända på det hela och tänka lite positivt, jag får mer tid hos de små!
Nu bilder på älsklingarna, men först dagens vikt!
1 Maj, kl: 22:00

  1. Alva Vitsippa Vikt: 156g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 187g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 187g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 170g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 206g











Stapla Kattungar är bannemig inte det lättaste. Ville få ett fint foto på alla
framifrån på ett fint led. Snabb tyckte jag att jag var...
Uppenbarligen inte tillräckligt. Så det får bli en vanlig
buntbild helt enkelt. Söta är de ju i
alla fall tycker jag!!!

Ha en trevlig ny vecka nu alla!!
KRAM!!

Grattis bebisar! En vecka idag!

Ojoj, vad tiden går fort. Blev lite torka på bloggen en dag men nu ska jag sätta igång igen. Speciellt idag! För idag är bebisarna en hel vecka gamla. Och igår för första gången så började alla de små att spinna!!! SÅ URGULLIGT! Kurrade underbart när de snuttade på mamma. Vera vågar lämna de små oftare och lite längre stunder. De sover och växer som bara den! Viktkurvan för igårkväll är följande!

30 April Kl:19:00

  1. Alva Vitsippa Vikt: 150g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 178g
  3. Allan Snödroppe
  4. Vikt: 181g
  5. Amalia Tussilago Vikt: 164g
  6. Annabelle Gullviva Vikt: 197g

Kan ju gratulera Annabelle som nu under morgonvägningen hade passerat 200 grams sträcket. Hon leder fortfarande med sina nu 202g. Vilken liten tjockis! Undebar!
Bilder på deras 1 veckas dag kommer ikväll! Nu får ni bara en bild på goseVera som stångar allt i hennes väg! <3

RSS 2.0