SE*La Vera Vita's väntar kattungar igen!

Fina Annabelle som förhoppningsvis väntar kattungar med vackra Mille! 
Hon är rätt söt fast än hon inte är i toppskick för sig själv. Hon har massa mer päls att komma med och även starkare och mer utbredd mask, men så blir det när hormonerna sätter spel på allt. När man är 2 år och super fertil så är kanske inte det hela världen heller <3 
Vacka CH S*Isprinsessans Vera Silversnö
Hon står på tur för parning i Trollhättan om allt går enligt planerna. Det vet man trots allt inte.
Han är en ung herre så får se om grabben vet hur han ska bete sig med en fin dam! 
Velis <3
Hon skulle behöva bestämma träff med borsten lite oftare... men det är mitt fel, hon fullkomligt avgudar borsten. Men hon är så fin min flicka! 
Sköldpaddsnos. En liten liten fläck kan man urskilja, men jag förstår domarna. Det är inte direkt uppenbart
bara genom att se på masken i ansiktet. Däremot är öronen och bakbenen jätte flammiga i lila å creme, och
så hennes underbara cremesvans som jag älskar! 
Ny matta måste man både rulla sig på och sätta klorna i så att det luktar Vera, det är faktiskt viktigt! 
Nu är det ju denna långa väntan på att få fler täcken på en dräktighet. Jag tror i och för sig att något är på gång. Jag lever med mina katter sida vid sida hela dagarna och känner igen deras personligheter till punkt och pricka och hon beter sig på precis samma sätt som hon gjorde vid förra dräktigheten, inte alls något som liknar hennes vanliga beteende eller de beteende hon har under eller efter löp. Utan det är något helt annat. Dock så kan jag inte garantera att det inte är en skendräktighet, men något är i alla fall på gång i hennes kropp. Nöjd, kelig och sällskaplig är hon till tusen. Mat får hon i mängder nu, våtfoder som smakar mums så hon får igång aptitet och även får i sig vätska så hon mår bra. Ställer fram ett glas med vatten till de små ibland, roligare att dricka då ;) 

I övrigt har jag i princip helt gått över från royal canin till James Wellbeloved vad gäller foder för tjejerna. Känns som det fodret innehåller mindre konstigheter och mer vettiga ingredienser. Inget som jag fick pluspoäng för först men nu äter de bra båda två. 
Nu får jag bara vänta å vänta på tecken... Jag ska uppdatera så gott jag kan under hela dräktigheten, sedan när det kommer småttingar kommer kameran gå varm det kan ni lita på! 
Hoppas alla har de gott i vinterkylan! 
 
 
 

Fina tänder

Idag fick Vera helt enkelt vara en duktig flicka och få fina tänder. Tandsten är extremt vanligt hos katter och utvecklas snabbare hos vissa individer, faktum är att nästan alla katter förr eller senare får tandsten. Oftast går det tyvärr så långt att det behöver åtgärdas på både det ena eller andra sättet. Ibland kan tandstenen helt enkelt ta död på tanden så att den måste avlägsnas. Sådana ingrepp kan bli kostsamma. Så varför inte ta saken i egna händer och hela tiden hålla ett öga på misses tänder! Vera har jätte fina tänder, men har ett tag sett att hon fått rejält med tandsten på bakersta tanden i överkäken, vilket också är det vanligaste stället de drabbas på tandsten då det området knappt hamnar i friktion överhuvutaget. Till skillnad från insidan av tänderna som kommer i kontakt med tunga och saliv hela tiden, och även övriga tänder som de använder när de tuggar sitt torrfoder, men tänderna längst in kommer sällan till användning, speciellt om de är innekatter som inte behöver tugga särskilt intensivt så som en utekatt som fångar både det ena och det andra och använder sina tänder för att tugga av ben och andra hårda saker. Därför kan vi ibland hjälpa till lite. Själv så använder jag mig av en vanlig simpel pinsett och helt enkelt knipsar bort tandstenen, var dock noga med att inte komma åt tandköttet då detta kan göra ont på katten! Är du försiktig och noga med vad du gör och bara greppar pinsetten runt tandstenens överkant och tandens underkant kan du enkelt knipsa loss tandstenen. Det här behövs inte göras särskilt ofta om man håller koll och avlägsnar tandstenen i ett tidigt stadium. Kanske inte det lättaste på alla katter, men har du en välhanterad katt som du har bra relation till brukar det gå förvånansvärt bra! Är katten besvärlig rekommenderar jag ett veterinärbesök där de under lugnande kan avlägsna tandstenen, det kommer vara billigare än att katten får stora problem längre fram! 
Sumering av allt, vad jag vill ha sagt.. mycket ser vi på våra djur, men jag har av erfarenhet att vi alldeles för sällan kollar i våra djurs munnar! Speciellt katter då det inte finns lika tydlig information som det gör för hundar vad gäller tandhälsa. Så håll koll, å ta er en titt då och då så kan problemen upptäckas i tid! 
Vera visar gärna upp sina fina gaddar! 
 
 

Imorgon kommer Bell's hem igen efter, en förhoppningsvis, lyckad parning! 
tjingeling! 
 

Planer för kattungar i Mars!

Hej hopp!
 
Nu är Bell's äntligen iväg till Habo för parning och de har satt igång med allt vad de ska göra. Så nu återstår det att se om det blir någon dräktighet. Blir allt som planerat så förväntas de komma kattungar 29-30 mars! Det känns så snart på något vis, ska bli hur roligt som helst med kattungar igen. De är helt underbara små varelser! 

Föräldrar till den eventuella kullen som föds är: 
 
SE*La Vera Vita's Annabelle Gullviva 
 
Far: IC S*Linéahusets Magic Milano 
(Bild lånad från www.idasbirmor.se). 
 
Nu gäller det bara att hålla alla tummar för en lyckad parning och att det kommer fina små kattungar i slutet på Mars! 
Jag kommer med uppdateringar så snart jag vet något mer! Ha det bra <3 
 

Kattungeplaner

Nu hoppas jag snart kunna komma iväg och para Bell's - här hemma skriker båda två i högan sky så det är inte mycket lugn i hemmet just nu.. men det är ju smällar man får ta! 
 
Ska även försöka komma mig iväg med Vera med, sedan börjar jag jobba nästa måndag så vore skönt att få lite planer nedskrivna i alla fall eller till och med kanske försöka sig på en parning på andra löpet. De båda löper rätt kraftigt så borde knappast vara något problem. Försöka kan man alltid. Annars kommer ju som sagt tredje löpet :) Nu är det dags att sova. Natti natti 

Söt flicka ;)


Vackra Katt!


Dessa älskade katter

Bells med sina svärmorsdrömmar till kinder.. Jag älskar i alla fall att nypa i dem. 
 
Dessa älskade katter
 

Röda sidenband

Bells kom med ett rött gammalt sidenband för och leka när jag satt här vi datorn och jag var ju bara tvungen att fotografera de små. En liten inspirationskick. Söta små prinsessor. Och inte nog med det, nu väntar ett år med kattungar igen. Helt underbart verkligen, små söta ulliga vita kattungar! 


 Tungan hade nästan ramlat ut

 
 Söt Bells 
 

 Bell's försöker ta tillbaka snöret..hon är ju självklart starkast i världen med sina 4,5kg..om hon inte till och med väger mer..

Vera kan allt också busa hon. Dockan <3 


Utan tvekan världens vackraste Vera 

Nu kör vi igång en ny vecka och hoppas att den blir lite mer givande för min del. Hoppas alla får en fin vecka och att ni också har haft en bra start på året! 
 
 
tjingeling 

Bella Bella Bella Bella

La mia Bella Bella! Finaste kissemissen. Vera dock fick inte vara med idag då hon för det första är ganska grinig då hon precis påbörjat sitt andra löp, och för det andra sov hon så gott i sin elementsäng att jag inte hade hjärta att väcka henne. Bell's däremot följer mig som en liten magnet så fort jag pysslar med något. Det skulle ju kanske, eventuellt, om hon har tur, vara något roligt som mamma pysslar med och då måste man vara på plats. Sedan om jag skulle göra något som hon tycker är tråkigt och mycket oviktigare än att ge henne all uppmärksamhet så vet hon att ställa sig längs benet och försiktigt klösa lite ger mycket god effekt. Sedan att effekten inte direkt är "Åh, mysiga söta snälla Bells..." Utan snarare lite irriterande toner "Lägg av med det där!".. Men lika nöjd är Bells, för jag pratade ju faktiskt med henne och i bästa fall tog jag på henne när jag knuffade bort henne och hennes klor från mitt lår....Dessa underbara och ibland alldeles för smarta katter!


Sällan träffat en katt som tycker så mycket om att bli fotograferad. Hon poserar, och rullar och grejar framför kameran och tittar nästan alltid rakt in i linsen. Som om hon förstod helt vad det handlade om. Men hon får ju vara i centrum och det är väl helt enkelt det hon älskar! 
 
 
 
 
 

Inredning :D

Se

www.silversno.blogg.se

 

Ha en fin kväll :D


God Fortsättning

Nu är vi äntligen hemkomna från en vecka i norra Dalarna. Börjat få lite ordning på allt här hemma och katt nummer 2 löper för fullt. Så kanske dax att faktiskt planera in lite mer detaljerat inför parning. Kastrerade Zid trodde han hade koll, men inte riktigt. Han lyckades i alla fall få henne att hålla tyst under längre period till vår tacksamhet. Nu verkar de lugna sig igen och får därav se hur lång tid de tar innan de sätter igång igen :D 
 
 
Hoppas kunna få ned lite fler bilder nu när det är nytt år och all jul och nyårsiver har lagt sig :) 
 
Ha de gott :D 

RSS 2.0