Sommar och sol - världens finaste Birmor har jag!

Torsdag, vi närmar oss 10 Veckor. Känns osanolikt att jag har haft dessa små liv i snart 10 hela veckor 70 dagar! Det är längre än Vera's dräktighet. Inte konstigt att stackarn är lite mager. Men hon tar sig, ska nog bli skönt för hennes del att de flyttar. Lilla Annabelle stannar ju här, men får göda även henne så hon låter lilla mamma vara. Annabelle är fetast i gänget och lider därför inte av faktumet att hon inte får/bör äta allt för mycket på mamsingen. Sist jag vägde kattungarna, vilket var i måndags,  såg det ut som såhär.
9 veckor gamla
  • Alva 1005g
  • Alvin 1092g
  • Allan 1183g
  • Amalia 988g
  • Annabelle 1205g
Mycket bra vikter på de små :) Nu bilder! De är bara helt underbara!

Helig Birma - katter med ögon blå som havet!

Vilka vackra små bäbisar jag har,stolt extra mamma! :D

Birma+hjärta+kräfta

Ingen som missat att kräftsäsongen börjat ta vid? Vera har full koll i varje fall!!!
Mor och dotter puss på plankan i lekgården! Premiär ute i bushuset! Massor med klätterställen!
Små buskar att gömma sig i, plankor att balansera på, björkstammar att klättra i, en hundkoja att
mysa i och ett litet hemma-designat klösträd och andra små mysplatser att spana läget på.
Optimala platsen för barnen, men man blev trött fort för OJ vad spännande!
Bell's är modig och riktigt gliiiiider ned för plankan. Riktigt kul att klättra på.
De lekte nästan följa John uppför den alla fem! Mamma Vera satt längst upp
och höll koll på sina små troll :) Hon var helnöjd att få komma ut en stund
tillsammans med de små. Då behövde hon inte skynda sig in igen i alla fall.
Sedan tycker hon inte om att vara ute, men lilla busgården går faktiskt ganska bra, där
är hon ju i alla fall trygg :)
Dagen innan så tänkte jag att lilla Amalia skulle få vara med på bryggan och grilla lite.
Hon fick sele och koppel så hon kunde lära sig att gå med det på. Men inte! Alla andra barnen
har varit med på bryggan och varit kalasduktiga med selar och koppel. Men inte Amalia, hon skulle
bara sitta i knät. Helst innanför tröjan...och ja. Som bilden antyder så somnade lilla tösen där. Jag åt
och rörde på mig i stolen, men hon sov så gott. Härligt med stabila katter! Ingen stess här inte!!

Nu ska det sovas, imorgon blir det en tidig morgon! Ska hämta in alla de små så
de sover i mitt rum. De gillar ju att sova i sängen, och jag klagar ju inte! :) Urmysigt!

Hoppas ni alla haft en underbar start på veckan!

9 Veckor!!

Glad midsommar på er alla!!!!
Nu är det 9 veckor sedan de små föddes, helt otroligt vad tiden kan gå fort. Har sett till att bli medlem i tre olika breeders club's det senaste. Kunde inte riktigt bestämma mig och valde därför alla tre. Kattungepaket kommer nog att komma från Bozita. Är tveksam om Royal Canin's kattungepaket hinner komma i tid och ansåg därför att Bozita var ett alternativ, bättre än inget. Men fortfarande inga garatier. För övrigt så är det så enkelt med post idag om förseningar skulle uppkomma.
Kände även att det var spännande att pröva något som inte alls är så kännt. Det är också helt svenskt och svenskproducerat om jag nu ska tänka i djur och natur-termer!

Hoppas att det blir bra allt det där. Svårt att hänga med när det är första kulle och alla papper ska komma i ordning. Men man lär sig fort och har man bara allt organiserat är det inte så svårt att hålla reda på allt trots allt!!
Jag vet, inga bilder idag. Min födesedag och jobbade fram till fyra för att sedan komma hem till mat och tårta. Så får hoppas på mer tid i veckan! Börjar jobba klockan 07:30 nu i veckan så ska föröka ringa till Jörlanda och boka in tid för nästa vaccinationstillfälle! :)
Inga bilder idag alltså. Men det kommer, lite nya bilder på mamma Vera finns på hemsidan!
www.beatrizbirmor.n.nu
Hoppas alla haft en toppen midsommarhelg!

Bilder - Amalia fick vara dagens " i centrum"

Nu kommer några bilder, tyvärr var lilla Alva uppe i klätterträdet och sov. Inte kunde jag väl väcka henne i hennes prinsessömn. Men Amalia var riktigt fin. Hon ville vara framför kameran, punkt slut. Men här är lite bilder. Se och njut så håller vi tummarna för att det kommer fler!
Kramizar :D

Vaccinerade - första sprutan avklarad!

Dags att sova för mig, men här är en liten bild som bevis på att det finns nya och fina "åtta-veckors-bilder" Fler och mer information kommer angående vaccination och annat som tillhör kattungarnas utveckling. Låt mig återkomma med det så snart jag får en ledig stund!
På bilden är det lilla Bells (Annabelle) Som kommer stanna som, förhoppningsvis, blivande avelshona! :)

Kramar på er alla!



La Vera Vita's Amalia Tussilago.... och Alvin förstås!

Amalia och Alvin letar fortfarande! :) Visserligen en månad till flytt, men det hade varit så roligt att veta att alla får ett gott hem redan nu. Man vill ju de små allt väl i världen. Men jag är säker på att de små får hem! Det kommer nog inte vara några problem :)

La Vera Vita's Heliga Birma

Äntligen fick jag papper från Sverak att mitt valda stamnamn har blivit godkänt! Genomlycklig!
Så nu ska jag kunna sätta iordning alla papper för kattungarna, skicka in och registrera de och så! Så nu är det bara att sätta igång. Lika bra att iordningställa de papper som går så blir det inte så mycket i sista sekund!
Jippi! Ser från och med ut som följande gällande katternas namn!
La Vera Vita's Alva Vitsippa
La Vera Vita's Alvin Blåsippa
La Vera Vita's Allan Snödroppe
La Vera Vita's Amalia Tussilago
La Vera Vita's Annabelle Gullviva

Namnet är italienska och står för det sanna livet. Men i grunden tyckte jag att det var vitsigt med tanke på att mamma katt, min första Birma heter Isprinsessans Vera Silversnö. Vera alltså, det blev grunden. Så är de ju vita också. Vera och vita, och så får vi toppa med något italienskt som klingar vackert i människors öron. Och där föll pusselbitarna på plats för det nya namnet. Underbart att allt börjar komma i sin ordning!

Kram och tjohej!

Jag önskade ni kunde stå vid min sida och se mina underverk!

Jag tog fram min kreativa sida idag och hittade till min förvåning en gammal prydnads gungstol som stått och dammat i flera år. Den blir perfekt! Upp på sängen slängde jag täcke utan påslakan, ville ha ett totalt vitt underlag som såg plufsigt och mysigt ut. Sedan upp med gungstolen och i med ett kattbarn! Och OJ OJ OJ vilka söta bilder, och vad bebbarna tyckte det var kul. De bara älskade att sitta där i och stoppa tassarna i alla små hål mellan pinnarna :) Urgulligt, hoppas ni tycker om bilderna!
Busiga hälsningar!

Nya bilder på kattungarna!

Nu fick jag sådan lust att bara plocka upp kameran och fota, fick flera riktigt fina och mysiga bilder. Ljuset i rummet var bra och jag matchade med en bra inställning. Sedan så är det fortfarande inte det enklaste, även om det är en riktigt bra kamera. Det är ju så att mina fluffbjörnar inte sitter still :) Precis som det ska vara!
Hoppas jag får tummen ur och lyckas väga de små busarna ikväll. Dags att göra en viktkontroll, alla ser dock ut att växa så det knakar!
Hoppas ni andra också har fint väder! Kramar!!! :)

Sju veckor och helt underbara!

Nu har de blivit sju veckor gamla och är helt fantastiska. Alla äter, går på lådan och uppför sig helt fantastiskt. Inget bråk på olämpliga ställen, än så har inget åkt i golvet och de spinner så fort jag tittar åt deras håll. Det är helt underbart helt enkelt med kattungar hemma. Nästan så jag redan längtar tills nästa gång!
Försöker hitta en hankatt från utlandet för att få in lite nytt blod i Sverige. Jag har ju fördelen med att mina föräldrar bor delvis i Spanien och bilar upp och ned med husbil. Det ger mig möjligheten att kunna hitta hankatt i de länder som passeras på vägen. Det vill säga Danmark, Tyskland, Frankrike och Spanien. Sedan ligger exempelvis Belgien inte helt avsides heller. Så min tanke är väl i första hand att rabies-vaccinera mina flickor.
Sedan vet man ju inte om det mest lämpliga i framtiden kanske är att köpa en egen hankatt från utlandet till sina honor.
Idag är det riktigt lugnt här. Vet inte om bebisarna är lite trötta efter att det har varit gäster på besök i huset som har gosat och lekt med dem. Men vad gör det, kattungar ska sova så mycket det bara går!
Lyckades duscha Oncan, min Maine Coon tjej nu under morgonen. Det var ett tag sedan, som tur är så har hon ganska bra päls och blir inte alls så fet som jag vet att andra av samma ras kan bli. Hon var riktigt foglig idag och sa inte alls mycket under varken själva duschen, torkandet med handduk eller kammandet. Hon tyckte nog trots allt om uppmärksamheten. Tror hon har varit svartsjuk sedan kattungarna föddes, men det känns som hon börjar
sansa sig igen :)
Nä, det är dags att rycka upp sig och städa undan lite efter helgen. Ligger lite godis och chipspåsar lite varstans. Ingen vidare hälsosam helg om vi säger så. Annat är det vad gäller katterna. Där har jag satt gränsen att det är torrfoder som gäller från och med nu. Mer hygieniskt och mycket enklare. Jag upplever det bättre för kattungarna också. Blötmat kan inte stå framme hur länge som helst och jag tycker att de äter sämre om de vet att det kommer godare mat två gånger om dagen. Då väntar de hellre...men nu äter alla glatt av sina små bebispellets och är så nöjda så! De äter som små hästar! Två dagar så är den stora skålen nästan tom! Duktiga barn!
Upprepar ännu en gång. Besök gärna min nya hemsida! www.beatrizbirmor.n.nu
Lilla Annabelle är allt lik pappa Bernard! Se mer bilder av GIC - katten Bernard på www.ellekarrs.se
Alvin och Amalia behöver ett hem fortfarande! Riktigt fina små fluffbollar!
Mina älsklingar vill ha hem! Jag behåller Annabelle, men jag blir allt mer kär i Amalia.. Hjälp haha. Hon är så underbar. Alvin är ju en liten pojk så det går ju inte i mitt fall. Annars är ju creme underbart. Älskar färgen!

Www.beatrizbirmor.n.nu


Besök gärna min nya hemsida som jag kommer använda en del framöver för katterna och övrigt angående mina djur! :) men i första hand Helig Birma!


Varma och underbara dag, ett riktigt kattväder!

Lite galet faktiskt, 40 grader i solen. Men så underbart med värme! Åskväder i luften, men ovädret nådde aldrig Orust :) Men åskmolnen var allt på intåg där ett tag!
Oj vad det går undan nu, de är redan sex veckor gamla och tjocka, runda och goa som små trollungar! Alla är underbara och pigga små busfrön! Härligt att se, leker med dem så mycket det går. Till och med dammsugaren är rolig att jaga om man är på rätt humör. :) De har också hittat sina nya favoritplatser efter allt bus. Klätterställningen! Och de vågar sig allt högre och högre småttingarna!
Bilder måste jag skärpa mig med. Ska försöka ta fler igen. Åtminstone ha någon bild från varje vecka. Måste köpa lite pärmar och samlia ihop lite bilder på alla i varsin mapp så de nya ägarna får med lite bilder och sedan stamtavla och andra dokument. Allt måste ju vara samlat och i ordning! Snart dags att boka första veterinärbesöket också! Lika bra att ha en tid inbokad i förtid så att jag inte behöver fundera något mer på det.
Har några bilder på de små så det får bli lite i alla fall. De är tagna med mobilen så lite suddiga, men bättre än inget! :D För övrigt är det i princip bara lille Alvin kvar som behöver ett nytt hem :)
Syskonkärlek!
Ser ut som lille Allan flyttar till Stockholm i juli :)
Allan's fina tossor. Resten av kullen ser ut att få minst lika fina markeringar. Så roligt med en så fin kull! Jag är så lycklig! :)
E man söt eller?
Här får kattungarna växa upp. Natur, nära havet och med massor av ytor och kärlek! :) Det är bra fint i Mollösund när det ser ut som det gör en solig dag!
Kram på er alla som läser! :)

RSS 2.0