SE*La Vera Vita's

Alla fem växer och mår fint. Får fortfarande stödmata lille Bellagio som ökar sakta i vikt. Han ligger nu på 103g. De övriga ligger där över upp till 118g. Så de mår fint. Alla är pigga, sunda och verkar må super annars. Mamma Bell's sköter jobbet som mamma super. Dock jobbigt att ha med fem småttingar att göra. Jag stödmatar så ofta jag kan och hinner för att underlätta för både mamma och bebbar.

Alla hanarna är till salu, honorna är under utvärdering. Jag kommer se om någon lämpar sig för att stanna i katterit. Så skriv till min mail vid intresser: [email protected]

///Beatriz

Kattungarna 1 dag!

Vikterna skriver jag upp ikväll. Dem går upp fint och är superfina. Tror dem blir kalasfina :D

Kattungarna födda! 28 Maj Kom de till världen!

Stolt mamma!
Det var en jobbig och lång dag med en massa väntan. Jag trodde visserligen att hon skulle vilja föda mitt på natten, men kunde ändå inte lämna henne ensam under söndagen. Så väntan blev de i mängder. Jag kröp under täcket vid 10tiden och hade svårt att somna, hennes slemmis hade gått! Sedan gjorde ju inte ridprovet morgonen därpå insomningen enklare. Tillslut lyckas jag få mig en blund, dock med "ena ögat öppet"..och vips, klockan 13:20 ungefär smyger sig en tjock Bell's upp i sängen bredvid mig och har tydliga värkar. Det var bara att hoppa ur sängen och krypa ned framför bolådan som jag bäddade extra mysig. Till min förvånad accepterade hon detta. Vad hon inte accepterade var att min uppmärksamhet var riktad till något annat än henne! Till slut vid 3 tiden dimper den första ungen ut. En liten pojke! Han följs sedan av fyra kullsyskon under morgonen. Så fem välskapta små minikatter föddes det. Verkar vara en relativt jämn kull. Jämt fördelade vikter, ingen jätte stor eller liten. Utan lagom helt enkelt. Födseln gick lätt, hon var superduktig. Sa knappt ett ljud. Sa bara till mig att titta på henne och hålla en hand på henne medan hon krystade. Det var allt, alla föddes utan de minsta problem. Det var bara kattunge som hade lite fostervätska i lungorna, me de hostade han snart upp. Nu kommer lite bilden så ska jag uppdatera så ofta jag kan! Bilderna är kattungarna i födelseordning!
Vackra, underbara barn!

Dag 65... kommer kattungarna nu?

Denna olidliga väntan. Man blir ju nästan galen. Känns som jag skulle vilja gå fram till henne och klämma ut de små. Hoppas att de händer något ikväll/natt. Hennes mage är mjuk och hängig. Det verkar som det är lite sammandragningar på gång också. Så det kan ju inte vara så långt borta. Mina utplacerade bolådor har hon bäddat fin i också. Promenerat runt en del idag, mer än vanligt. Det går även nu att klämma lite mjölk ut tuttarna på henne. Så kan hon inte bara komma igång så att de är födda och friska. Vill inte behöva oroa mig imorgon i Skara!

Kanske svårt att bestämm att NU ska dem ut... men hon kan väl ha lite förståelse hihi. Aja, så är det. Väntan! Får glädja mig med att dem snaaart är här :D 
Jag uppdaterar här så snart något sätter igång...om hon nu vill de vill säga!
tjingeling!

Dag 62! Snart kommer kottarna!

Snart kommer små Prinsar och Prinsessor till världen!
Inget nytt idag häller förutom en enorm mage och slö mamma-Bell's ... Vera försöker desperat leka med Bell's, men hon får ingen vidare respons då den andra parten snarare är upptgen med sin mage än att spendera tid på lek.
Temperaturen imorse låg återigen på 38c så inget nytt. Jag hoppas verkligen att hon föder innan jag åker iväg till Skara, vet inte hur jag annars ska göra. Vill ju vara där när det händer, både för min egen och Bellans skull. Man blir lite moderlig när det är på gång... tänk om något händer! Är de små väl födda och friska är det lugnt igen. Då mår ju trots allt min lilla sockervaddsängel bra igen och diar sina små. Då är den största riskfaktorn för henne över. 
Ohh vad jag längtar nu. Bara att få se hur många de är, vilka kön... för att sedan se dem utvecklas till små miniatyrmissar! Men hellre att hon kniper fram till dag 65 än att hon föder för tidigt. Fast redan nu ska det ju inte vara någr problem. Dag 62, fint väder. Lugnt och skönt, bara 2h jobb som väntar i eftermiddag. Jag blir mer och mer kluven över om jag ska starta min dressyr clear round i helgen på Nääs eller inte. Är de inte födda stannar jag mycket hellre hemma. Alternativt att någon kan vara vakt och jag rider en klass å sedan skyndar hem. Vera, exempelvis, hade nog inte velat föda om inte jag var hemma. Hon åt exempelvis inte på en vecka nästan eftersom jag låg på sjukhus. Men som tur va fick jag komma hem på torsdag eftermiddag och på söndag den 24april 2011, tiiiiiiidiiiigt på morgonen(runt kl02:00 och framåt) kom de små ut! Då fick hon ju vara lugn och nöjd två dagar innan nedkomsten i alla fall :D Så allt slutade ju lyckligt med fem stora välskapta bebbar! 
Bell's har precis tryckt i sig ytterligare en portionspåse sheba mat å ser nöjd ut! Jag väljer att vara hemma så mycket jag kan den här veckan och hoppas att hon på så vis ska känna sig mer trygg. Hon får för det mesta vara ifred, men verkar som hon gillar mitt sällskap trots allt eftersom hon är där jag är. :)
Nu blir det väl trots det fina vädret en städrush i lägenheten innan jobbet. Hästen min mår nog gott av att ta de lugnt dessa varma dagar. Gräs får han i massor. Jag och en vän Elin på stallet plockade 5kg färskt gräs åt honom, nöjd var Lalan! Nu ska jag försök få något gjort, även om det fina vädret lockar väääldigt myyyyccckkkee till att gå ut i solen å få färg!
Snart är dem här!!!!

Dräktighetsdag 61, nu är det nära!




Nu har hon gått hela 61 dagar! Det verkar inte alls vara långt borta nu. Magen verkar inte få många lugna stunder då der ser ut som om det försegår någon form av kampsport på insidan. Det sprattlar så lillan blir sjösjuk! Men nu till min tacksamhet äter hon hästmängder med mat. Och jag har ju varit snäll "mamma" och köpt gomat som hon älskar. sheba-blötmat med bitar i sås är inte alls fel ;) Så länge hon äter är jag nöjd! En del vit kokt fisk har också slunkit ned med god aptit. Funderar nu på att blanda lite KMR ersättning och se om hon vill ha i värmen. Det är visserligen underbart med värme och optimalt för kattungarnas första dagar, men Bell's verkar tycka det är aningen ansträngt att ligga med stora magen i hettan. Det är tack och lov inte extremt varmt i lägenheten. Faktiskt rätt så behaglig temperatur, har läst om flertalet som har skrämmande värme på 30-35c i sina hem nu när solen ligger på.

Klippte bort lite päls från hennes mage igår så det blir lättare för kattungarn att hitta fram i mjölkbaren. Tycker inte om att klippa med sax, hade varit så mycket bättre med någon mindre modell av trimmer eller liknande. Men man får ta vad man har helt enkelt! Just nu slappar Bell's på golvet under soffbordet, får se hur allt utvecklar sig. Ser ju onekerligen ut som att de små vill ut NU! Så som de sprattlar! Jag ska oavsett vara hemma så mycket jag kan, vill inte lämna henne eftersom hon är förstföderska och hur bra koll man än tycks ha så kan saker komma oväntat ändå.
Hennes temperatur ligger på 38grader jämt i princip. Svårt att säga vad hon vanligtvis har för temp eftersom jag dumt nog började på dag 59. Kanske skulle tagit tempen i ett ännu tidigare skede för att se vad hennes normaltemperatur var. Men man lär sig så nästa gång kommer inte temperaturen vara någon tveksamhet!

Som sagt, dags att blanda lite mjölkersättning till blivande mamman och se om de kan få henne lite svalka i det varma vädret. Dessa två katter i min ägo råkar inte vara några mjölkälskare direkt i vanliga fall. Men nu ska vi se om det går ned se vad den lilla kan acceptera. Blivande mamma kattor ska vara bortskämda till tusen!
Grattis för övrigt till syster Amalia som är mamma till fyra kattungar! 

8 Dagar kvar!

Nu är det bara 8dagar kvar till första dagen som hon eventuellt kan komma att föda på. Är så nyfiken att jag avlider här hemma. Tjock som en boll är hon och det börjar bli svårt för henne att tvätta sig, men lika glad är Bell's för det! Hon har precis lekt jage igenom hela lägenheten med mamma Vera och det var en väldans fart på henne trots den stora magen som gungar framåt tillbaka! Nu har de även börjat sparka, så små rörelser kan man känna från de små liven på insidan. :D
Är så supernyfiken nu. Sedan ska jag iväg på antagningsprov i form av ridprov den 28 maj inför ridlärarutbildningen. Hoppas att de små kottarna redan är födda då så jag slipper oroa mig allt för mycket för den lilla damen. Men annars löser väl det sig också, hoppas dock att de ska vara avklarat så jag i lugnan ro kan överlämna ansvaret till mannen i huset ;) Han ska nog klara av att hålla ett öga på de små liven ;) Hur som helst så har han ju inget val!
Nu är det dags att sova och fortsätta känna på sprattlande bebisar och längta tills de små liven äntligen är här!
Syster Amalia verkar knipa ihop ännu tror jag! Hon ska nog också få några små i dagarna! Sommarkattungar! Underbart!
En hel hög med barn!!!

16 dagar kvar...

Nu är det bara 16 dagar kvar till förväntat första förlossningsdatum, 24 Maj... Mer troligt tror jag hon föder på 65e dygnet alltså den 28Maj...men det gäller att vara beredd! Det kommer vara så underbart med småttingar igen! Hoppas å håller alla tummar å tår på att allt ska gå bra och att små vackra birmabarn kommer till världen! Har lite funderingar på småsaker att köpa in innan de kommer... men får se hur det blir. Mjölkersättning ska köpas å massa kattungemat och annat näringsrik till blivande mamma katt.

Underbart väder idag så ska plocka ihop mina saker för att sedan åka och rida min lille häst. Hoppas jag får lite tid över att sola tänkte jag. Är så skönt om man hittar ett vindstilla hörn där solen ligger på! Underbart!!!

Men först så måste det diskas å dammsugas. Finns så mycket andra roliga måsten i livet som ni alla säkerligen känner till... framför allt det där med dammsugaren... har man en vit och fluffig birma så vet man att dammsugaren är hemmets bäste vän... Vårfällningens värsta tider verkar tack och lov vara över, men visst hittar man vita hår högt och lågt för det! Synd att jag älskar dem mer än jag hatar håren ;) Är inne på att ha två raser. Ha kvar min Annabelle och införskaffa en betydligt mindre hårig katt...  Måste erkänna att jag är sugen på en Sphynx eller en devon/corniss rex..ser ut som E.T hela bunten. Urgulligt :P Men inget bestämt, det är ju inte omöjligt att det föds en flicka nu som jag förälskar mig i ;) så allt blir att vänta och se!
16 dagar kvar! Nöjd flicka ska bli mamma snart!

Knoddar <3

Det närmar sig, har lyckats skapa en liten kreativ bolåda. Kommer nog få skaffa fram en större när de växer men tycker allt att jag lyckades ganska bra ändå. Har inte så mycket plats i lägenheten så skapade lådan i min tvbänk. Ska lägga upp bilder på hur det blev :)
Bell's börjar bli rund som en liten boll, och det märks att det närmar sig mer nu. Hon sover mer, är klumpigare och börjar få lite svårigheter att nå överallt när hon ska tvätta sig. Men lika glad är ju Bell's för de, för hon är ju som hon är. Världens keligaste. Hon börjar gå med på att inte kela på natten, det har varit många nattliga krig mellan människorna och ulltuss-soldaterna i lägenheten nattetid...speciellt en specifik ulltuss-soldat med mini legosoldater i magen....
Den andra katten skulle snarare beskrivas som en köttätande, blodtörstande zoombiekatt som smyger fram så fort kött plockas fram ur kylskåpet... Hon vet exakt när det är dags att attackera sitt byte i form av kyckling eller annat kött framplockat för att tina......
Så är det med katter i hemmet, charmerande mysigt. Dags att samla ihop sig för nu ska jag iväg till stallet och jobba. Ny vecka och fler förberedelser inför de smås födsel! wiee väntan är olidlig!
Min vackra lilla prinsessa. SE*La Vera Vita's Annabelle Gullviva. Egenuppfödd som nu ska ha bebisar. De känns underbart!!!
Tjingeling alla glada läsare. Tack för att ni följer oss, missarna som är så stor del av vår vardag. Självklart ska de också få stå i centrum! Allas våra älskade katter! <3

RSS 2.0