Kattungar!!!

Nu har äntligen kattungarna kommit till världen. De föddes igår den 29 Mars. Det blev fyra stycken välskapta och fina kattungar som tittade ut. Stora var de med alla fyra, så Bell's gjorde ett toppen jobb. Nu ligger hon och matar de små samt tvättar dem. Hon är så nöjd och lycklig. Tittar man på henne och bebisarna så riktigt skiner de om henne så stolt hon är över sina små. Det blev två flickor och två pojkar. Den perfekta fördelningen helt enkelt :) En av flickorna kommer troligtvis få stanna här. Övriga tre små ulltussar kommer säljas som fantastiska sällskapskatter. Dock kommer de nog lämpa sig väl till utställning, så fina föräldrar som de små har! Nu lite bilder och information om de små nya skapelserna! 
SE*La Vera Vita's Castella, Hona 109g
SE*La Vera Vita's Casall, Hane 108g
SE*La Vera Vita's Candid, Hane 126g (Candid betyder vit, och det är han ju! ) 
SE*La Vera Vita's Cossette, Hona 116g
Bra vikter på bebisarna och så söta och pigga dem är. Det är fullt ös i mjölkbaren sedan sover de som små prinsar och prinsessor som de är. Xindra här hemma tycker mest att de är riktigt läskiga. Ligger på en 4m avstånd och betraktar de små. Bells är bara jätte stolt och tycker alla ska komma och titta på hennes små skapelser! 
Nu ska jag och Dan bara mysa och ta det lugnt. Det blev en väldigt lugn och skön natt och vi la oss redan klockan 02:00. Hon satte igång att krysta klockan 21 och sedan strax innan 01 på natten var hon färdig. Så det var en väldigt behändig tid att förlösa kattungar på, fast det löste hon väldigt bra själv. Hjälpte henne mest att torka och hålla de små varma medan hon fokuserade på att alla kattungar skulle komma till världen innan hon kunde lägga sig till rätta. Nu är hon världens bästa mamma och tar hand om de små precis som hon ska! Så dags att säga GLAD PÅSK och fortsatt trevlig kväll och helg! 

64 dagar...

Idag har hon gått 64 dagar... Imorgon blir det dag 65. Min gissning är att hon föder natten mellan torsdag och fredag. Men vem vet vad damen bestämmer sig för. Just nu är hon mest slö, men magen ser hängig ut och känns mjukare än vanligt så något slags tecken måste det vara. Nu tillskillnad från igår når hon knappt att slicka sig heller så någon förändring måste ha skett. Än har hon inte direkt letat boplats, det förutom att hon sover under soffan mestadels. Så sökandet är väl inte så prioriterat då hon, enligt sig själv, har hittat den optimala platseln. Men som sist hon skulle föda blev bäddandet och sökandet inte aktuellt förrän samma kväll som hon började få värkar. Hon började kanske bädda vi 17-18 på eftermiddagen och fick den första kattungen vid 01:00 på natten. Så hon var inte ute i jätte god tid, men lika bra det. Då är hon lugn och trygg in i det sista... 
 
Hur många tror ni det ryms där inne?? 
 
 
tjingeling 

4 Dagar kvar...

Nu är det bara 4 dagar kvar innan de förväntas komma. Jag längtar så jag dör nästan. Bell's verkar också tycka det ska vara dags nu. Jobbigt att gå runt med en stor mage hela dagarna. Märks att hon e busig men inte riktigt orkar lala runt med tjocka magen. Den är ju i alla fall rakad och klar så de små kan hitta tuttarna lätt. Magen är spänd och det verkar som de börjar bli dags för lite mjölk i tuttarna snart. Så nu får jag försöka ha tålamod och inte stressa upp mig över att vara borta 3 timmar mitt på dagen. För hon kommer garanterat inte föda just då. Sedan kommer Dan på onsdag kväll och kan därmed hjälpa mig att hålla koll på henne om jag inte är hemma. Så det här ska nog gå fint. Ska försöka läsa av alla möjliga symptom så jag vet när de e dags. Dan får få en snabbkurs i hur man är barnmorska åt en katt ;) Det här ska gå bra, Bells är ju så duktig :) 
Nedan är bilder på Bells, Annabelle Gullviva, och hennes kullsyskon som föddes 2011-04-24. Dem fyller snart 2 år i kullen! Så snabbt tiden går :) De är alla fem underbara goa och JÄTTE vackra birmor. Stolt "mamma" är jag till både den kullen och Bells första kull som föddes 2012-05-28 <3 Inga katter att skämmas för där inte :D 
 
 
 
 
 
 

Denna Väntan.....

Här väntar och väntar jag. Jag vill ju att det ska komma bebisar nu. Men snart är det äntligen dags, inte ens en vecka kvar och jag börjar ha allt förberett hemma. Ska bara försöka samla allt jag behöver på samma plats så att jag kan placera mig där lilla fröken bestämmer sig för att föda. Hon har trots allt hållt sig till sovrummet det senaste så hoppas att hon väljer att vara där. Det vore mest praktiskt helt enkelt. Torsdag är det ju tänkt, men får se vad som händer. Det kan ju egentligen hända när som från och med söndag. Än så har hon inte direkt börjat bädda. Mest kollat på lite alternativ här och var. Så får ju vänta på andra symptom under veckan. Ska ta tempen på henne idag så jag har koll på hennes normaltemperatur så jag vet om den dippar en grad eller inte när det närmar sig. 

Än så länge är det bara att vänta. Hon är lite keligare än vanligt men annars inga tecken på att det är nära. Det bästa vore ju om hon födde på torsdag som det är tänkt. :) Men vad jag vill att tiden ska gå :D 
En bild på min Annabelle när hon var bebis. :) Nu ska hon ha sin andra kull :D 
trevlig helg alla :D <3 

En vecka kvar...

SNART kommer kattungarna. Det är nästa torsdag som de förväntas komma. Den 28 Mars alltså. Så nu är det verkligen inte lång tid kvar. Bells har sökt sig under soffan några gånger..suck!... jag som trodde att tjocka Bells inte kunde komma under den, men så fel jag hade. Hoppas jag kan övertala henna att ligga någon annan stans. Helst vill jag ha henne i sovrummet så jag kan ha lite koll på henne innan och under födseln och kattungarnas första tid. Men det är väl mycket begärt kanske.. Dessa flickor råkar ha en intensiv egen vilja när det gäller boplats för kattungarna. Så får se om jag tvunget får ha dem under soffan igen......Det blir ett väldans ålande om hon ska ha dem där :P Men det gick ju sist så det ska väl gå nu med :) Bara Bellsan är nöjd så. 
En hane från Bells förra kull i Maj förra året. :) Nu ska vi ha minst lika söte bebisar :D 
 
 

Räknar ned dagarna...

 
Snart kommer kattungarna. Drygt 21 dagar kvar bara! Längtar så galet mycket. Bells är tjock som en boll och jag måste börja köpa hem lite prylar så som mjölkersättnig exempelvis. Tror i övrigt att jag har det mesta hemma. Ska bara bädda lite alternativa födelseplatser åt henne. Hoppas ju att hon väljer sovrummet så jag kan ha koll på henne och kattungarna de första veckorna. Skulle de behöva stödmatas eller något likande är de ju skönt att inte behöva springa omkring allt för mycket. 
Lillan börjar trvias bra här hemma och fungerar bättre och bättre med de andra. Damen Vera är fortfarande väldigt kritisk. Hon ska leka men samtidigt vara grinig.. Men det är Vera vi pratar om. Lilla primadonnan. Bell's kunde inte bry sig mindre. Hon tycker mest Lillan är rolig att titta på, men med en mage på 2 ton så förstår jag att hon inte springer runt. Hon äter och sover mest och det är väl bra det. Då tar hon det lugnt och bebisarna växer förhoppningsvis väl inne i magen. :) 
 Natti natt nu ska jag göra mig iordning för sängen. Imorgon är en ny dag !!!
 
 

Utställning

Min Lillan ska på utställning 11-12 maj i Alingsås. Anmälningsavgiften är betald och imorgon skickar jag in blanketten! Ska bli roligt, hoppas hon sköter sig! 
 
 
 
 

Brittiskt Korthår :)


SE*La Vera Vita's

Nu börjar den lite rädda bebisen bli mer blyg... Jag är ju tydligen inte så farlig som jag ser ut. Så nu vågar hon leka som en dåre och älskar när jag är nära. Men fortfarande lite fundersam. Men för att bara ha varit hemma i snart 2 dagar så gör hon otroliga framsteg. Fotat lite mer såklart, och så himla söt hon är. En liten docka verkligen! 
Bell's mage bara växer varje dag, man kan till och med börja känna de små inne i magen. Det är inte långt kvar nu! Hon är seg och hungrig. Ska bli spännande att se vad det kommer fram för något ur den stora magen :D Så spännande!!!!! Kan inte vänta, längtar såååååå. Och så många bilder de kommer komma på bloggen! Bebisnoja ska de vara ! 
Nu lite bilder på Xindra! 
 
Jag önnskar er alla en trevlig vecka! 

Min fina Xindra

Det går bättre och bättre här hemma för busfröken. Lite på spänn ännu, men nu börjar leksuget ta över så hon glömmer att hon ska vara "rädd för mig" haha
 
Men hon ska ju sova vid huvudkudden och vara där jag är. Så snart blir jag väl inte av med henne istället. Sitter hon väl som en igel istället hihi
 
Nu sova imorgon väntas en ny vecka med jobb :) 
 
 
tjingeling
 

Xindra

Välkommen fina tjej! Lite bilder blev det på bebis, hon vaknade och busade lite i sin påse och då fick jag ju rycka fram kameran såklart. Nu blir det sängen och sova för oss båda <3 
 
 

SE*La Vera Vita's Helig Birma & Brittiskt Korthår

Nu har äntligen vår lilla britt-tjej kommit hem. Lite försiktig av sig är hon, men kanske inte konstigt när allt är så nytt. Hon har ätit, gått på lådan och sover nu framför mig vid datorn. Varit en lång och lite kuslig resa från Södertälje hela vägen till Göteborg. Mötet med de andra två gick bra, de nosade snällt och det var knappt några ljud som kom alls från någon av de tre. Det är ett gott tecken och de är säkert bra vänner snart. 
 
Lillan är redan lugnare så tror nog hon kommer känna sig hemma snart. Idag blev det bara två bilder i en korg, kameran får gå varm imorgon istället. Nu får hon vila och bara vara så hon känner sig trygg. Men gud så söt hon är! Så mer bilder kommer, det lovar jag! 
 
Själv är jag trött efter all körning så nu blir det sängen som kallar. Så för idag får ni nöja er med de få bilder jag tagit. Bilder på min Velis och Bells också såklart. Söta Bellan som börjar få "gravidmage" Nu är det ca 27-28 dagar till de kommer bebisar. Det är snart! Men ändå en månad fram nästan. Mer än en bebis lär det bli, för både rund mage har hon och tung har hon redan blivit med. Kanske vi får en ny fempoängare?! Det vore ju helt fantastiskt! Men dagen när de bestämmer sig för att titta fram blir det betydligt enklare att räkna! 
S*Björkkullens Silver Xindra - Svartsilvertabby & Grönögd 
 
Runda Bellan 
Vackra Vera som snart blir mormor igen! <3 
 
 
Ha en trevlig kväll! 
 
 

RSS 2.0