The royal wedding - Då blir det bilder med mycket kärlek!

Ett stort grattis till Will och Kate, men också till Storbrittanien. Bröllopet är genomfört utan större missar, vigseln och övrigt var vackert och romantiskt. Underbart bröllop! Åh, alla de fina hattarna. Jag som verkligen tycker om hattar. :) Fick under tv4:as reklampauser fotat lite. Inte på kattungarna huvudsakligen, utan på Vera, Cozmos och Ludvig. Jag får inte glömma mina älsklingar som gör ett fantastiskt jobb alla tre. Vera är mamma och jätte duktig. Cozmos och Ludvig ligger pall och vaktar ungarna. Framför allt Cozmos. Han är så full av kärlek till de små liven att han inte vet hur han ska bete sig nästan. Men när han har en liten mellan sina tassar så är han i paradiset. Han slickar och myser. Han är så otroligt snäll och försiktig. Han skulle inte flytta 1mm. Söt är han. Plastpappa till bebbarna :) Han kommer nog ha många busungar hängandes runt halsen om några veckor :)
Här kommer lite mysbilder och även lite busbilder på Vera!
Ha nu en underbar fredag! Hoppas kunna ta nya bilder på kattungarna till kvällen igen! Måste ju ha daglig uppdatering på hur älsklingarna utvecklas!
Tingeling!

Klösträd

Har äntligen hittat ett klösträd för rimliga pengar som jag kan montera i lägenheten efter sommaren. Hittade klösträdet på tradera, en ypperligt bra sida för att fynda. Jag har inte vunnit budgivningen än, men det kvarstår enbart 8 timmar. Det är natt och jag är enda budgivaren. Det måste ju båd gott. Då får jag alltså en klätterställning som är 2,35m hög med mysiga korgar och grottor för 499 + frakt. Det blir totalt ca 750kr. Enligt mig är det ett riktigt bra pris. Vinner jag är det bara att betala och vänta på leveransen. Inte förrän då kan jag veta om det var ett bra köp eller ej. Enligt beskrivningen är den helt ny. Brun och vit, riktigt snygg ändå måste jag säga. Passar ju mina katter perfekt. En som är brun och en som är vit. Eller Oncan är egentligen en Svartsköldpaddtabby, men hela utfallet resulterar mest i bruna hår. Och Vera är kort och gott vit! Så nu håller jag tummarna och längtar tills jag får mina älsklingars nya mysmöbel hemskickad! 

Sugen på en Helig Birma - En fantastisk katt!

Med tiden kommer det nog flera besökare här på sidan som skulle vara intresserade av en liten ny familjemedlem. Det går inte att i nu läget att tinga någon av kattungarna då varken färg eller utseende är möjligt att urskilja. För övrigt har jag flertalet önskemål på mina köpare. Det är viktigt att katterna hamnar i rätt händer så de får ett långsiktigt hem med goda förutsättningar och trevliga miljöer. Intresseanmälan tar jag gärna emot. Jag kommer då spara alla kontakter för att i slutskeded utreda vem som är mest lämpad som ägare på var kattunge. Som jag skrev i ett tidigare inlägg ingår är det ett stort ansvar att vara kattägare, speciellt åt en innekatt. Därför är det viktigt att informera i första hand privatfamiljer som köper katt till sällskap om olika utgifter och krav som jag anser viktiga!
Mer om det här förklarar jag via mail om intresse finns och jag anser personen/ familjen i fråga lämpad som en ny ägare på mina små kattungar.
Som en väg till första kontakt kommer jag nu uppge min emailadress. Fortfarande är det tidigt att avgöra något. Men seriösa och intresserade personer får gärna lämna ett mail.
mail : [email protected]
Hälsningar: Beatriz

Mina vackra kattungar växer så det knakar

De bara växer och växer de små. Det är roligt nu när man kan se att några av ungarna kommer bli blå, medan två ser ut att bli lilla eller créme i nyanserna. Sedan finns det olika färgkoder för både blå, lila och créme. Men det är de utslag av färger det blir mellan Vera och Bernard. Ska försöka få fram en lista med alla möjliga färkombinationer som kan finnas bland mina fem små prinsar och prinsessor.
Vera har kommit igång lite extra idag tycker jag. Hon har varit lite låg och matt i ögonen de första dagarna efter förlossninge, men nu från och med igår har jag "tvingat" i henne 10ml vatten åt gången med en liten spruta/pipett. Jag var till och med uppe två gånger mitt i natten och "vattnade" henne! Det är viktigt att hon får i sig tillräckligt med vatten så hon klarar av att producera mjölk till sina bebisar. Igår fick hon lite köttfärs och idag blev hon bortskämd med några bitar leverpastej. Både rikt på fett, protein och JÄRN! Hon brukar kunna äta några bitar utan att reagera. Vanligt är att de blir dåliga i magen, men hon har en liten plåtmage. Bara aptiten som varit lite bristande det senaste. Så nu blir hon behandlad som en liten drottning. Hon får mat på fingret i lagom bitar, får dricka KMR-mjölk på nappflaska i "sängen". Borstad och ompysslad till tusen. Sedan lekte vi lite med Bertil-Morgonrockssnöret och en annan rolig leksak. Morgonrockssnöret är ju favoriten förstås! Nytvättad och fin så promenerade Vera med sin Bertil runt i rummet :)
Tilläggas ska att kattungarna som senare flyttar till sina nya hem kommer inte gå till avel. De går till sällskap och eventuellt utställning om intresse finns!
Nu vikt och sedan lite foton på alla sex, Vera och bebbarna! 
28 April Kl:19:00
  1. Alva Vitsippa Vikt: 127g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 155g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 154g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 137g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 170g



Lilla Vackra Vera lekte för fulla muggar idag. OJOJ vilken fart och energi det var i den lilla fröken! Mammas kärleksmums är hon! <3











Gókväll!!!

Profilbilder på Birmabäbisarna!

Under kvällen så har jag sett till att få lite profilbilder på bebbarna. Både framifrån och i profil från sidan. Är så roligt att se deras utveckling dag för dag. Nya siffror är uppskrivna för kl:19:00 - vägningen! Ser fint ut tycker jag. Alla växer fint, några snabbare än de andra. Tycker ändå de håller ett relativt jämnt tempo. Vera är dock något mage, fast det är i och försig inte så konstigt då hon ska ge mjök till fem målmedvetna mjölksugande bäbisvampyrer! Hon får baby foder både i blötmat och torrfoder. Ett egg fick hon idag också, nu får hon vänta ett tag till nästa gång. Lite rå köttfärs fick hon i sig också, det var mycket uppskattat! Hoppas både hon och magen kommer i balans snart. Hon ser dock ganska pigg ut när hon väl är ute och spatserar! Det gäller bara att inte glömma lilla mamma bakom alla bebisarna! Stora fina Oncan, min maine coon tjej, har äntligen slappnat av lite. Ungarna är inte fullt så läskiga och hon vågar till och med luta huvudet över kanten och kika! Hon är så modig min Onca!

27 April kl:19:00
  1. Alva Vitsippa Vikt: 116g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 139g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 137g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 120g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 151g


NU Kommer några fina bilder på kattungarna! Se och njut, man kan redan börja urskilja lite av deras former på huvud. Så roligt att börja kunna se lite skillnad på dem! Notera öron och nos på framför allt tre av ungarna. Det blir nog några blåbär i kullen tror jag! Brås de på pappa Bernard mån tro? :)















Kramar från oss på tången!

Innekatt - ett stort ansvar!

Fyra dagar fyller de idag småttingarna! De går upp i vikt och nu har alla passerat 100g sträcket. Leder gör fortfarande Annabelle som under morgonvägningen stoltserade med 141g! Duktiga de är de små, snuttar för fullt på mamma allihopa. De verkar äntligen ha funnit sin favorittutte. Så nu är det inte slagsmål längre. Men duktigast av dem alla är ändå Vera som troget har funnit sig till rätta och diar, tvättar, kissar och värmer de små. Hon lämnar inte lådan många gånger, men fram mot kvällen har hon tagit sig en liten vilostund i rummet. Då ska man passa på att tvätta sig själv, äta lite bäbis blötmat, sedan skutta upp på bordet och äta favorittorrfodret från
Royal Canin - Exigent 35/30 Savour Sansation.
Inte för att göra reklam, men måste säga att det är ett väldigt bra foder. Kan inte rekommendera alla Royal Canin produkter eftersom jag inte har vetskap om deras funktion och verkan på katterna. Men just den här sorten fungerar som den ska, katterna både äter med stor aptit och går upp i vikt, det utan att mängden mat gör att de får överskottenergi. Innekatter har inte behov av just energi på samma sätt som en utekatt. Mina katter är dock ute under kontrollerade former, för de har behov av frisk luft och solljus. Min Maine Coon tjej får gå lös ute i trädgården på dagen, medans Vera som är lite väl oförsiktig av sig får sitta i en omgjord hundgård. Den är uppskattningsvis 10m2. Inrett den med kärlek har jag också gjort. Där finns en hundkoja med två rum, säng längst in och mat och kattlåda i första rummet. De måste kunna gå in och gömma sig och även få vila om de känner för det. Sedan har de mängder av klätterarrangemang och viloplatser överallt. Har både satt upp mindre stockar av björk och vanliga plankor att balansera på. Så där gillar de båda två att spendera soliga dagar. Inhängnaden gör utevistelsen både säker och trygg. 
Sedan har jag lärt mina katter att gå i sele sedan de var små. Både så de kan gå i lina ute och promenera. De är jätteduktiga båda två. Tycker det är viktigt att de kan gå och är vana vid sele, speciellt om man bor tidvis inne i stan som jag gör. Vill ju inte släppa de lösa, men har en jätte fin innegård där de kan sitta i koppel tillsammans med mig. Jag har ju möjligheten att ha en utegård större delar av året där mina föräldrar bor, så länge mamma och pappa är hemma så stannar katterna där. De har mycket större yta och möjligheter. De har inte heller bara varandra till sällskap utan även hundarna.
En modell av klotång som jag gillar, finns även klosax om man förderdar det!

Den sociala biten är så oerhört viktig även för katter som annars tycks vara ganska självständiga individer. Bor de större delen av året inne är det kanske lämpligt att klippa klorna någon gång i veckan, det samma gäller att borsta pälsen. De kanske inte är jätte toviga, framför allt inte Birmorna som har en välsigt lättskött päls. Men det är trots det viktigt att borsta, gärna en gång om dagen. Då hjälper man till att främja blodcirkulationen, det är en social gest mot katten, du får bort stora mängder päls så katten inte behöver få bort allt på egen hand.
Kattkarda är fantastiskt att använda, ett tips är att köpa en luskam! Fungerar helt otroligt bra då katterna fäller. Kammar ur de lösa håret direkt!

Även en katt kräver en del tid. Katter är som människor, de har egna åsikter. Man får leta sig fram bland olika foder för att hitta ett passande just till din katt. Vilket inte alltid är det lättaste. Man måste ge det tid och tålamod. Det kostar pengar att ha en katt, det måste man veta. Speciellt då vi pratar om innekatter. Där ska det köpas kattsand som kan behöva fyllas på en gång i veckan och en gång i månaden bör man tömma hela lådan, göra rent med något bakteriedödande och sedan fylla på med helt ny sand. Klösträd och klätterställningar behöver katterna, de kostar och tar framför allt plats. Kostnaden är visserligen en engångs företelse, men är något man i princip måste införskaffa. Vad gäller klösträd till katterna så tänker jag också på hur viktigt det är att leka och på olika sätt stimulera sin katt. De kan leka själva med leksaker, men inget går upp emot att leka med husse eller matte! Det ska gärna finnas leksaker lite högt och lågt så de kan syselsätta sig och även avreagera sig i vissa fall.
Även en katt kan ha en dålig dag...
!
Klösträd finns i hundratals variationer både vad gäller storlek, form och färg. Det är bara att välja och vraka bland de olika modellerna.

Tips; På Ö&B säljer de mindre klösträd, 1,10-1,30m i höjd på ett ungefär, som har väldigt bra kvalitet och pris. Kostar mellan 300-400kr. Absolut värt att köpa då det inte tar direkt mycket plats med kommer bringa mycket lycka och välmående till din katt! 
Vad gäller Helig Birma så har jag förstått att det inte är allt för ovanligt att de här små varelserna är små tjuvar. Min lilla Vera här är mästare på att stjäla strumpor och morgonrockssnören! Favoritsnöret är rosa och heter vitsigt nog lina. Lina tar hon till matskålen, vattenskålen, lådan, sängen... ja överallt! Men vad gäller strumporna är de i perioder spårlöst försvunna! Det är inte lätt att hitta hennes små förråd ska ni veta! Hon är skicklig! Hon tömmer till och med min strumplåda på ALLA strumpor om jag skulle glömma att stänga den... Men man lär väl sig av sina misstag... :) De är bra charmiga ändå. Det ska nog mycket till för att jag ska sluta älska djur över allt annat! 
Mycket har jag lärt mig via mitt enorma intresse av att ta reda på saker, sedan var det väldigt lärorika dagar som jag praktiserade på veterinärklinik. De absolut vanligaste problemen lärde jag mig att handskas med och fick även veta mycket om hur man själv kan behandla problemen när de uppstår. Det är dock viktigt att man kan ha en telefonkontakt med en veterinär och inte själv blanda ihop hemmakurer. I vissa fall kan det få dödlig utgång! 
Ett sista tack till Monica Nielsen i Ellekärr som hjälper och stöttar mig igenom allt som vidrör kattungarna. Det är en enorm trygghet att ha en sådan kunnig och erfaren uppfödare så nära till hands. Det är verkligen guld värt! Tips, kretik och rekomendationer är mer än välkommet! Jag vill lära mig så mycket som möjligt och lägger ned mycket tid på kattungarna! Man ska älska det man håller på med, och det gör jag verkligen!

Mer tips från mig och lite enkel information om att bo med en innekatt kommer fortsättningsvis också! Det är ett enormt ansvar och engagemang att leva med husdjur, även en innekatt! Ofta undervärderas tidsbilden och ägarna blir tvugna att leta nya hem till sina katter... Så ska det inte behöva vara. Sedan måste man också vara godhjärtat och känna att katten kanske behöver flytta för sitt eget bästa. Det är inte alla katter som klarar av ett liv inomhus. 
Jag har till och med en vattensköldpadda som jag skämmer bort ;) Alla djur är värda respekt!
Just idag är det Alvin som får hälsa God Förmiddag! Till och med gossekatten är större, och den är inte stor. Tycker bilden är undebar!


Kramar önskar vi alla här på Tången!

Vera, Alva, Alvin, Allan, Amalia, Annabelle, Ludvig, Cozmos, Santiago, Beyonce

Och så jag, mamma och pappa såklart!

ALVA, ALVIN, ALLAN, AMALIA & ANNABELLE- BILMISAR!




Vikt 26 April kl:19:00
  1. Alva Vitsippa Vikt: 105g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 127g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 125g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 112g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 138g


De växer verkligen så att det knakar, knappt att jag hinner med. Men samtidigt är det så roligt att se hur de utvecklas och jag börjar till och med se skillnad på dem utan att kika på nagellacket. Det är dock fortfarande svårt! Det är minimala skillnader just nu, sedan är ju alla fortsatt kritvita. Det kommer snart vara enklare att skilja på de små. Alva, Alvin och Allan har fortfarande inte någon som har visat intresse. Vet att några är intresserade men inget mer. Sedan måste det självfallet kännas som en bra person/familj som köper de små. Det är ju det viktigaste!
Två honor kommer gå till avel, resterande kommer säljas till sällskap och eventuellt utställning om intresse finns hos uppfödaren. Inga garantier, men det är preliminära planer för de små. Svårt att bestämma något innan man vet färger och andra karakteristiska utseenden.
Tog några bilder idag och lyckas ta alla bilder i RAW-format. Duktig som jag är..... Det var en hel vetenskap tydligen att försöka ställa in bilderna och att omformatera dessa till JPEG. Tillslut gav jag upp när huvudet värkte och irritationen tog överhand. Jag fick då låna pappas mac, det gjorde genast livet enklare. Inte för att mac har de programmen jag brukar använda mig av, men det gick i alla fall att öppna RAW och formatera de valda bilderna till JPEG... ÄNTLIGEN!!!
Jag kunde ju egentligen ta om bilderna, men kände att det räckte med ett litet 2minuters äventyr för de små. De ser ju trots allt inte vad som händer! Men så länge de har något att kravla på så är de ganska lugna, fast mamma är alltid bäst! Så nu äntligen lägger jag in lite bilder på sötnötterna! Se och njut!
Allan Snödroppe

Allan Snödroppe 
Amalia Tussilago, eller Lilla Brun som hon kallas...Det eftersom hon fick brunt nagellack :) 
Alva Vitsippa
Alva Vitsippa 
Alva är inte helt tillfreds. Kramvovven var inte lika go som mammas varma mage... 
Annabelle Gullviva. Hon ville bara snutta på allt, till och med luften. Söta kickan <3


Bäbisbunt, alla syskonen samlade i en härlig hög! Så fina de är mina älskade kattbarn! De får kärlek så de bli mätta livet ut! 
Syskonkärlek :)


Puss och kram. Mellan klockan 4:32 - 8:07 fyller de små fyra dagar :)

Kattungarna 3 dagar! Flytt till garderoben...

Vera tog beslutet imorse. Hon ville INTE bo kvar i lådan längre. Hon tog lilla Alva i munnen och vandrade iväg. Nej nej, inte så Vera sa mamma och tog med lillan tillbaka till sina syskon. Vera däremot, hon har sin egen vilja. Så hon gjorde ett nytt försök, men förgäves. Så slutligen öppnade jag garderoben och bäddade med en vit fluffig och ren pläd på nedersta planet. Vera kröp in direkt och la sig till rätta. Jag bar över henner ungar och det var precis som om hon pustade ut. NUUU var hon äntligen nöjd.
Hon kom till och med ut och ville bli lite borstad medan ungarna somnade sött. Nu sitter hon och tvättar sig. Hon behöver lite egentid den lilla. Nu är det dags att rabbla morgonvikten!

26 April, kl: 08:00
  1. Alva Vitsippa Vikt: 102g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 125g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 121g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 105g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 135g
Allan snuttar sött på nappis!


Mer bilder kommer ikväll!!!

Kattungarna två dagar :)

Nu är ju faktiskt kattungarna på dag två i sitt liv. De har spenderat sin första natt i något förvirrat tillstånd eftersom mamma Vera inte riktigt var tillfreds med sin kattungelåda. Hon krafsade febrilt på garderobsdörren och pratade oavbrutet med mig. Det var ingen tvekan om att hon bad mig öppna dörren till garderoben. Men det är ingen bra plats för kattungarna så jag var tvungen att ha is i magen och försöka få henne på andra tankar. Idag flyttade jag lådan alldeles in till min säng. Det verkar hon mycket mer nöjd med. Hon jamar lite ibland och då vill hon att jag håller tass eller hjälper henne med något. Det är mysigt att hon har sådan enorm tillit till sin mamma :) Man blir så glad när man känner att djuren trivs och är nöjda. 
Cozmos hjärta bäbis :) 
Sedan fick lilla Cozmos, schäfer på ynka 41kg, hälsa på bäbis nummer tre. Allan! Han var väldigt blöt efter det. Cozmos var helt överycklig efter upplevelsen och kan inte slita sig från att spatsera fram och tillbaka till min sovrumsdörr för att kika. Han vill så gärna titta på dem. Men Vera tycker sisådär om det och därför får han vänta utanför. Till hjälp har jag Ludvig, en liten Cocker Spaniel på 10år, som vaktar dörren. Han ser till att Cozmos inte ens passerar tröskeln in. Han känner att jag inte tycker Coz är välkommen och att Vera blir spänd. Ludvig är alltså min lille portvakt! :)

GOSSEBUNT!


Vägde alla bebbarna igen klockan 19:00 ikväll. De är många så det är klart det är svårt att få en fantastisk viktuppgång det första dygnet. Jag har försökt hjälpa till med lite KMR modersmjölksersättning när Vera behöver en paus. De får lite grann allihopa. Det är ingen som direkt blir utan den riktiga modersmjölken så alla får en extra slurk några gånger om dagen. På så sätt ser jag också vilka som ätit dåligt. Det eftersom att nappflaskan blir VÄLDIGT uppskattad om de är hungriga. Tjocka och mätta bebbar vill inte alls ha nappis. :)
Namn har de också fått. Så här kommer de i nummerordning efter födseln med sin vikt efteråt! :)
Påsk kullen - A

  1. Alva Vitsippa Vikt: 98g
  2. Alvin Blåsippa Vikt: 121g
  3. Allan Snödroppe Vikt: 111g
  4. Amalia Tussilago Vikt: 98g
  5. Annabelle Gullviva Vikt: 129g






0


Påskbebbarna växer, äter, sover och piper... Sötast och finast är de! Med en så fin mamma och pappa
kan de bara bli vackra bäjbisar! :)


Glad Annandag Påsk önsakar Jag, Vera och bebbar....

Helig Birma Kattungar - Fem underbara föddes inatt!

Fem små kattungar hälsades välkomna tidigt imorse den 24 April.
3 honor & 2 hanar
Allt gick toppen och förlossningen var över redan efter 3,5 timmar.

  • Flicka 1 Vikt: 87g Föddes Kl: 4:32
  • Pojke 2 Vikt: 107g Föddes Kl: 5:11
  • Pojke 3 Vikt: 97g Föddes Kl: 5:55
  • Flicka 4 Vikt: 87g Föddes Kl: 6:38
  • Flicka 5 Vikt:112g Föddes Kl: 8:07



Kommer uppdatera bloggen med jämna mellanrum allt eftersom de växer! Nu ska jag bara komma på namn till de små!


GLAD PÅSK!!!

Förlossning - katt. Väntar med spänning!

Idag har det allt solats, det ska gudarna veta. Min mage verkar få tillbaka sin svarta färg. Tur att jag snabbt blir brun, annars hade jag nog haft för dåligt tålamod för att sola. Faktum är dock att det är väldigt skönt! Huden blir mörkare och håret ljusare. Tror jag ska färga tillbaka håret mörkt igen. Det finns en liten risk med det...jag kommer inte se svensk ut längre. Fast det är posetivt på sitt sätt. Det är inte särskilt exotiskt att vara Svensk i Sverige.
Vera jobbar på hon. Bäbisarna sparkar och har sig, nästan så de vill slå sig ut nu. Fast det är bra om de ligger kvar där de ska en stund, men oj vad jag lägtar att få se de nu. Se hur många de blir, sedan vilka färgnyanser och personligheter! Ska bli så spännande. Allt är förberett!
En baslista att tänka på innan kattungarna kommer till världen. Allt för att undvika skador på både mamma och ungar. Även för att snabbt kunna agera om olyckan skulle vara framme.


  • Modersmjölksersättning (KMR) och nappflaska
  • Filtar i massor, inte frotté då bebbarna fastnar med klorna
  • Våg för att direkt kunna väga de nyfödda
  • Steril sax och/eller tråd. Om mamma behöver hjälp att avlägsna navelsträngen
  • Nagellack i olika fäger för att kunna identifiera de vita liven. Målas på klorna
  • Handdukar för att torka och frottera kattungarna torra om så skulle behövas
  • Värmedyna
  • Telefonnummer till uppfödare ch veterinär
  • Vaselin eller glidslem
  • Något desinfinserande
  • Kattungelåda. Katten kan välja att föda på annan plats, hon brukar dock acceptera lådan om man placerar kattungarna i den efter födseln.
  • Element eller annat värmeagregat, kattungarna behöver värme när de föds för att temperaturskillnaden inte ska vara för stor när de kommer till världen. Rimlig temperatur är runt 25-27grader.
  • Block och penna. Måste kunna skriva ned vikt och klockslag för var kattunges födsel
  • Vanlig klocka eller annat för att mäta tiden mellan värkar och födda kattungar.

Jag kan bara vänta. Efter tolvslaget inatt så går Vera in på 64e dygnet i sin dräktighet. Det var på dag 64 som min förra katt fick sina fyra små ungar. Så vem vet om det blir full fart inatt. Det är inte ovanligt att de föder på natten då det är lugn runt omkring och de kan gå undan i lugn och ro. Tror i och försig att Vera kommer göra allt annat än att gå och gömma sig. Bara den senaste veckan har hon varit extremt tillgiven och sitter och skriker bakom dörren om jag skulle stänga in henne. Stackars lillan. :)

Bilder, sol och nagellack...

* * * * *
Sol är det i Sverige över påsk. Ingen tvekan om saken. I Spanien däremot är det regn som väntas precis som vanligt. Det brukar alltid falla regn när spanjorerna ska ut med sina traditionella katolska högtider i en kö av stora avbilder av exempelvis Jesus, Maria med flera. Ett väldigt traditionellt och imponerande konstverk som fortfarande bärs på mäns axlar. Smått fascinerande att se hur kulturerna försöker hålla fast i det som en gång var en viktig och uppoffrande tradition som inte fick brytas...
Vi svenskar däremot äter sill, ägg och annat påskgott. Gömmer påskägg i trädgården som påskharen har gömt och äter lite extra mycket godis än vanligt. Lite släkt kan komma över på besök annars är det inget som vi översvämmar våra hem med. Lite målade äggskal, påskkärringar på kvast och björkris med färgglada fjädrar i har vi alla varit med om. Kycklingar i var och varannat fönster och små kaniner med äggkorgar lite här och var. Underligt hur det kan bli så olika trots att katolisismen och protestantismen baseras på samma religion, Kristendomen. Båda firar ju trots allt Jesu korsästning och senre uppståndelse. Lite speciellt att vi i dagens Sverige inte ens lägger vikt på den egentliga händelsen och betydelsen av dagen. Istället avnjuter vi ledigheten den bär med sig, och det är ju trots allt rätt på sitt vis.
Fast nu är det helg och solen kommer nog vara framme och värma våra vintervita skinn. Det till skillnad från midsommaraftons charm då vi bara kan vänta på att regndropparna ska falla på vårt nydukade bord på vår favorituteplats...
Annars måste jag medge att tiden går ganska långsamt nu på dagarna. Mitt bäcken har sitt egna humör och liv tycks det ibland. Samma dos värktabletter, men trots det tycks det göra mer ont än vanligt. Kanske är det så simpelt att jag överbelastar det trots att läkarna inte gav några direkta restriktioner. Det var bara en av läkarna från ortopedavdelningen som tydligt framförde just att jag bara fick stegmarkera och inte mer. Det blir lätt att jag snubblar till när jag är ute och hoppar på ett ben med mina kryckor. Det är ingen svår konst med lång inlärningsperiod det där med kryckor, men det är ändå lätt hänt att man släpper koncentrationen och där hamnar fel ben i backen. Det är väl kanske lättare att glömma bort sin skada då området inte är varken gipsat eller innehar stöd av något slag. Står jag still på vänster ben så känns det inte direkt och då är det lätt att vingla till... aj aj...
Vera kämpar på glatt hon också. Ska inte påstå att hon har någon vidare hastighet hon heller. Tjejen kämpar på så gott hon kan trots den stora magen. Äter ganska små mängder åt gången men faktiskt ganska ofta. Tycker mig inte kunna se att hon är så nedtagen av graviditeten alls faktiskt. Det bådar i alla fall gott inför den digivande perioden efter förlossningen. Lycka till min söta Vera! Kattbebisarna kommer ju snart!!!
* * * * *

Bono Lalan

Finaste Bono Lalan. Kan ju inte rida nu på grund av frakturerna, men Sandra får äran att ta honom på lina..Han var busig men slappnade sedan av fint med special-inspänningarna. Han kan inte longeras med bett nämligen. Så grimma och grimmskaft fungerar utmärkt. Hästen slappnade av och rörde sig stort och luftigt. Min fina kille. Hoppas jag snart kan rida igen och vidareutveckla honom!
*****

Bäckenfrakturer och förlossning på gång!

Nu har jag varit tyst alldeles för länge. Mycket på grund av den händelserika månaden som det har resulterat i. Först och främst så var jag iväg i Spanien och var inte som mest sugen på att sätta mig framför datorn utan njöt istället av att få spendera tid på hemmaplan. Sedan så kom jag tillbaka till Sverige under tisdagen och det tog inte många dagar innan jag tvingades bosätta mig på Kungälvs Lasarett i en vecka. Det eftersom jag under fredagseftermiddagen lyckades ramla av hästen. Det hela verkade ganska odramatiskt men slutade ändå med ett samtal till ambulans och där igenom transport till sjukhuset. Efter mycket morfin och röntgen kommer det verkliga resultatet. Tilläggas kan att jag trodde det var min höt som hade gått ur led alternativt att det skulle ha kommit några sen- eller muskelfästen till skada. Men inte mer än så. Det visade sig dock vara tre bäckenfrakturer! Tre frakturer som var helt genomgående, alltså helt av. En strax till höger om svanskotan och två på själva sittbenet. Inget vidare.
Nu är jag hemma igen. Fick komma hem efter en vecka. Fortfarande är det ganska höga doser smärtstillande och det gör ju såklart ont. Känner mer och mer bieffekter av frakturerna på muskler och senor omkring de skadade områdena. Så hoppas bara det läker ordentligt så att det inte rör sig för mycket på grund av de försvagade mjukdelarna runt det hela....de säger att det ska bli helt bra och jag får hoppas att läkarna har rätt. Får vila och hoppa fram på mina kryckor i fem veckor till, sedan är det tillbaka på röntgen för att kontrollera läkningen. Håller tummarna. Att inte kunna göra något själv och framför allt att inte kunna rida är lite smått irriterande... Lalan som började bli så fin.
Förutom min otur och dumma olycka så har jag ju min lilla tjej som är högdräktig. Hon är i dag 60 och det verkar som om det lite är på gång. Inatt sov hon inte alls verkade det som och hon låg och vände på sig och gjorde lite läten då och då. Kanske var det de första öppningsverkarna som sakta, sakta börjat sätta igång? Ser även lite ut som hon faktiskt börjat öppna sig lite. Svårt att säga redan nu, men små tecken finns det. Att hon föder på dag 61 känns inte långt borta, framför allt eftersom hon är så fruktansvärt tjock! Det kan nog vara många bäbisar och då är det kanske inte jätte konstigt att de kommer ganska tidigt. Hon är trots allt inom ramen för hur lång en normal dräktighet bör vara. Allt mellan 58-71 dagar är normalt. Så kanske det börjar bli dags. Får se hur hon verkar fram emot kvällen. Kanske signalerna blir tydligare, eller så lurar hon mig lite. Hennes sömnlösa natt kanske bara var väldigt livfulla små djur i magen som sparkade och störde hennes sömn.. Svårt att säga.
Men jag har svårt att lämna henne nu. Känns lite sådär nu när det är så nära. Går ju möjligt att veta om hon ska föda nu eller om en vecka i princip. Men väntar med spänning. Det har tydligt börjat bli alldeles bulligt på magen runt tuttarna. Så det kan omöjligt vara långt borta!!! Får vänta och se helt enkelt!
Jag kommer försöka uppdatera mycket oftare nu den sista tiden av hennes dräktighet och sedan hela perioden från kattungarnas födsel fram till de flyttar!
Kramar och håll tummarna för min lilla Vera att allt går bra nu!!! Bilder kommer snart! Ska försöka ta bild på tjocka magen!

RSS 2.0